1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ali Babacan: Siyasi şiddet olursa sorumlusu bizzat Erdoğan’dır
Ali Babacan: Siyasi şiddet olursa sorumlusu bizzat Erdoğan’dır

Ali Babacan: Siyasi şiddet olursa sorumlusu bizzat Erdoğan’dır

Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İYİ Parti Başkanı Meral Akşener hakkında sarf ettiği sözlerine sert tepki göstererek, “Türkiye'de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa bunun sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’ın kendisidir" dedi.

A+A-

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bursa’da partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan'ın, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yönelik "Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler" sözlerini eleştiren Babacan, Sayın Erdoğan’ın Çarşamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye'de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa bunun sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’ın kendisidir" dedi.

Babacan şöyle konuştu:

Sayın Erdoğan'ın Çarşamba günkü ifadelerinden sonra Türkiye'de eğer siyasi şiddet olursa, sokak şiddeti olursa bunun sorumlusu bizzat sayın Erdoğan'ın kendisidir.

Kadınlar can güvenliğinden endişe ediyor. Yargı talimatsız hareket edemiyor. Türk lirası tarihin en değersiz günlerini yaşıyor. Ev gençleri iş bulamıyor. Yoksulluk intiharı haberleri geliyor.

Sayın Erdoğan, bu mu ‘iyi günler’? Daha ne getireceksiniz başımıza?

İki bilim insanı vatandaşımız aşı buldu ve pandemi başında “Türkiye'nin bizden talebi yok’ dediler. Buradan soruyorum; ikinci Biontech imzası için bugüne kadar niye beklediniz?

Niye bu arada binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine göz yummuş oldunuz?

Aylardır söylediklerimizi tekrar ediyorum; vatandaşa karşılıksız, geçinebilecekleri kadar ve düzenli destek verin. SGK prim ödemelerini, vergi borçlarını, elektrik-su-doğal gaz ödemelerini pandemi bitene kadar faizsiz erteleyin, stopajdan vazgeçin.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.