1. YAZARLAR

  2. Ergun BABAHAN

  3. Alevi nefretini kusan utanmaz AK-IŞİD’ciler
Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN
Yazarın Tüm Yazıları >

Alevi nefretini kusan utanmaz AK-IŞİD’ciler

A+A-

Gezi olaylarında gözü dönmüş bir iktidarın kendi yurttaşlarını acımasızca kırmasına tanıklık ettik. Gezi’de çocukların silahı yoktu, Kaleşnikof taşımıyorlar, TOMA’ları takmıyorlardı. Ama, Erdoğan’ın talimatıyla en acımasız devlet terörünü bu gençlere uyguladı.

Gencecik çocuklar polis kurşunuyla can verdi, gözünü kaybetti, tutuklandı ve kötü muamele gördü. Sorumluların hiç biri hesap vermedi. Bu olayları örtmek için akla hayale gelmeyecek yalanlar uyduruldu ama özellikle Aleviler hedef seçildi.

Cemevi bahçesinde polis kurşunuyla öldürülen Uğur Kurt’un dosyası unutturuldu. Aleviler’in acılarına empati yapmak bir yana Berkin Elvan’ın annesi bu kimliği nedeniyle meydanlarda yuhalatıldı.

BİR KARDEŞİN ÖFKESİ...

Şimdi genç yaşta kardeşini şehit vermiş Yarbay Mehmet Alkan da mezhebi nedeniyle özellikle sosyal medyada saldırıya uğruyor, adeta linç ediliyor. Bir abinin AKP şovuna dönüştürülmeye çalışılan kardeşinin cenazesindeki öfkesi vasıtasıyla içlerindeki IŞİD’ci ruh açığa çıkıyor.

Artık ortaya iyice çıktı ki, amaçları sadece etnik çatışma değil, mezhepsel çatışma aynı zamanda. Çünkü derilerinin altına işlemiş bir Alevi düşmanlığı var. Devletin en tepesindeki ağızdan şu sözü duyabildiğimiz bir ortamda şaşırtıcı değil:

“Lafa geldiğinde 'Müslümanız' diyor ama öbür tarafta terörist, aynı zamanda ateist olan örgütleri bu mezhep farklılığından dolayı savunanları görüyoruz. Öyleyse bunlara karşı uyanık olmak zorundayız.” Bu tip söylemler “Biz ve onlar” ayrımını derinleştirip güçlendiriyor.

Kendilerini bu topraklarda hep tedirgin hissetmiş Aleviler doğrudan hedef haline geliyor.

1980 öncesi yaşanmış Kahramanmaraş ve Çorum katliamlarını unutmuş görünüyorlar bu söyleme sahip çıkanlar.

Artık iyice içimize sızmış IŞİD’in hemen sınırın dibine gelmiş olması, Adıyaman’ın artık bu vahşi örgütün üssü olduğu gerçeğinin ortaya çıkması, tedirginlikleri artırıyor.

NEFRET AŞILIYORLAR...

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 13 yıldır çözemedikleri Alevi taleplerini çözme sözü verirken partisinin sosyal medyadaki trolleri Alevi düşmanlığını pervasızca körüklüyor.

Kürdü, Alevi’yi, Cemaatçi Müslümanı, mini etekliyi, içki içeni ‘Öteki’leştiren, her türlü hakarete layık gören bir zihniyet Türkiye’yi sadece terör açısından değil, mantalite olarak da Pakistanlaştırıyor.

İktidarın sözcüsü haline gelmiş müftülerinin pişkince “Şehit ölümlerini protesto edenlerin cennete gidemeyeceğini” açıklaması, Diyanet’in yakında AKP iş ve ilçe teşkilatlarında Cennet Sertifikası dağıtabileceğini gösteriyor sanki.

İmam-Hatip liselerini Pakistan’ın medreselerine dönüştüren bu zihniyet, yeni kuşaklara sadece nefret aşılıyor.

HDP’liler başta Kürtler kötü, liberaller kötü, solcular kötü, demokratlar kötü, Hizmet mensubu Müslümanlar kötü, Aleviler kötü. Ulan bir tek siz zemzem suyuyla yıkanmışsın. Halkı da kanla yıkatıyorsunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.