1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alçak Macron, Hz. Muhammed karikatürlerini kınamayacağını söyledi
Alçak Macron, Hz. Muhammed karikatürlerini kınamayacağını söyledi

Alçak Macron, Hz. Muhammed karikatürlerini kınamayacağını söyledi

Macron, Hz. Muhammed karikatürlerini kınamayacağını söyledi: İfade özgürlüğüne sahibiz. İfade özgürlüğü sadece İslam ve Müslümana hakaret olunca var. Ermeni soykırımı yok demek ise suç.

A+A-

 

Sahtekar Avrupa'nın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Hz. Muhammed karikatürlerini yeniden yayımlama kararı hakkında yargıya varmanın ‘kendi vazifesi olmadığını’ belirtti. Macron, ifade özgürlüğüne vurgu yaptı.

Hz. Muhammed karikatürleri sonrasında 2015 yılında militanların saldırısına uğrayan Fransız sözde mizah dergisi Charlie Hebdo’nun, saldırganlara yardım etmekle suçlanan 14 zanlının yargılanacağı davadan önce tam da saldırıya gerekçe olarak gösterilen karikatürleri yeniden yayımlama kararı almasının yankıları sürüyor.

Lübnan’a yaptığı ziyaret sırasında konuyla ilgili fikri sorulan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron“Gazetecilerin ya da haber merkezlerinin editöryal seçimleri hakkında yargıya varmak bir cumhuriyetin başkanının vazifesi değildir, asla. Çünkü biz ifade özgürlüğüne sahibiz” dedi.

Macron ayrıca birbirine nezaket ve saygı göstermenin, ‘nefret diyalogundan’ kaçınmanın Fransız vatandaşlarının görevi olduğunu da ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.