1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı
Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı

Albayrak enflasyonla mücadele programını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, enflasyonla mücadele programına katılacak tüm firmaların, belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde 10 indirimi beyan ettiklerini söyledi.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı Lansmanı'nda konuştu. 

Bakan Albayrak'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

- Bugün açıklayacağımız programla yatırımcı güvenini çok daha ileriye taşıyacağız. Dengelenme süreci başlamıştır. Spekülatif ataklar ağustos ve eylül ayı ile birlikte püskürtülmüştür. 

- Bugün kar artırma amacıyla yapılacak her girişim, yakın gelecekte daha büyük zararlara neden olacaktır. 

- Göreve geldiğimizden beri politikalarımızın en başına enflasyonla mücadeleyi koyduk. Ancak bu sadece devletin yürütebileceği mücadele değildir. 81 milyonun omuz vereceği bir mücadeledir bu. Bu yüzden bu programı kurgularken ilk günden beri enflasyonla topyekun mücadele adını koymamızın sebebi budur.

- Kamu olarak bizler de bu çerçevede çalıştık. Fiyatlarda oluşian bu hareketliliğin firmalarımızı zora sokmaması ve işsizliğin artmaması için çalışmalar yaptık. Tüm firmalarımızdan yıl sonuna kadar asgari yüzde 10 indirim yapmaları için mutabakata vardık. Mutabakata vardığımız firmalar belirlenen logo ile birlikte vatandaşlarımıza bu güçlü mücadeleye omuz verdiklerini gösterecekler. Bu logoyla dükkanlarımızı, AVM'lerimizi süsleyeceğiz. 

 

- İthalata dayalı oluşabilecek cari açık üzerindeki baskıyı azaltacak adımlar attık. Elektriğe ve doğal gaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. KDV iadeleriyle ilgili süreçleri çok ciddi oranda hızlandırıp yıl sonuna kadar ödenmeleri için süreci taahhüt ediyoruz. 

- İşçi çıkarmalarının önü geçilmesi aşamasında işletmelerimize destek vereceğiz.

- TBB'ye 15 milyon lira altındaki krediler için 24 ay vadeli yapılandırma kararı için teşekkür ediyorum. Bankalarımız da enflasyonla mücadeleye destek verecekleri noktasında bulundular. 1 Ağustostan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırdığı kredilerde yüzde 10 indirim yapacağını söyledi.

- Enflasyonla topyekun mücadelenin başarıya ulaşması için vatandaşlarımız bu indirim yapan firmalarımızı, logoyu bulunduran firmalarımızı tercih etmeli. Varlığı ve refahı hep birlikte paylaşarak bu günlere geldik. Biz güçlü bir milletiz. Kökleri mazide güçlü bir çınarın kolları ve dallarıyız. Dünyaya örnek göstereceğimiz bir mücadeleyi açıkladığımız bir sürecin başlangıcını yapıyoruz. Bankalarımız, kamu kurumlarımız, kuruluşlarımız topyekun mücadeleye ben de varım diyerek bu duruşu gösterdiler. 81 milyon Türkiye olarak bu suni süreci de geride bırakacağız. Türkiye büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunda oku yaydan çıkmıştır. Hedefine ulaşmasında kimse engel olamayacaktır. Tüm bankalarımıza, kamu kurumlarımızı, firmalarımızı tebrik ediyorum. 

- Fırsatçılık ve stokçulukla etkin mücadeleye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.