1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Alan Kurdi’den sonra binlercesi öldü
Alan Kurdi’den sonra binlercesi öldü

Alan Kurdi’den sonra binlercesi öldü

UNHCR, Alan Kurdi’nin hayatını kaybetmesi tarihten bu yana 8 bin 500 mültecinin Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiğini duyurdu.

A+A-

 

Ailesiyle birlikte Yunanistan’a sığınmaya çalışırken Bodrum’da boğularak hayatını kaybeden Alan Kurdi’nin ölümünün üzerinden geçen iki yılda, 8 bin 500 mültecinin Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatını kaybettiği açıklandı.

 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Alan Kurdi’nin hayatını kaybetmesi tarihten bu yana 8 bin 500 mültecinin Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiğini duyurdu.

UNHCR tarafından yapılan açıklamada, “Alan’ın ölümünden beri Avrupa’ya geçişlerde ciddi bir düşüş olmasına rağmen, insanlar hala Avrupa’ya göç etmeye çalışırken hayatlarını kaybediyorlar” denildi.

2016 yılının sonunda 22.5 milyon kişi savaşlar nedeniyle vatanlarını terk ederken, bu sayının yarısını çocukların oluşturduğu belirtildi.

Mülteci anneler ve çocuklarının hayatlarını kaybetmemesi için bir çözüm bulunması gerektiğinin altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Mülteci çocuklar konusunda acilen bir çözüm bulmamız gerekiyor, eğer insanlar yaşadıkları yerde umutsuzluğa kapılırlarsa, hayatlarını riske atarak bu yolculuklara çıkmaya devam edecekler. Siyasi liderlerin bir araya gelerek daha güvenli alternatifler sunmaları gerek. Bu soruna çözüm getirebilmek için temel sebepler olan çatışmalara bir son vermek ve insanların kaçtığı ülkelerde gerçek fırsatlar yaratarak çözmek gerekiyor.”

Alan Kurdi, 2015 yılında bir botla Bodrum’dan ailesi ile birlikte Yunanistan’a geçmeye çalışırken, botun alabora olması sonucu hayatını kaybetmiş, kıyıya vuran cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.