1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aksoy: BMGK'da Doğu Guta için fırsat kaçırıldı
Aksoy: BMGK'da Doğu Guta için fırsat kaçırıldı

Aksoy: BMGK'da Doğu Guta için fırsat kaçırıldı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Türkiye'nin BMGK'daki Doğu Guta karar tasarısına eş sunucu olduğunu belirterek, "Fakat bu fırsat kaçırıldı." dedi.

A+A-

 

 

 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlıkta basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısında soruları yanıtladı.

 

 

ABD'nin BM Güvenlik Konseyine (BMGK) sunduğu, Suriye'de kimyasal silah kullanımının soruşturulması için Birleşmiş Milletler (BM) mekanizması kurulmasını talep eden karar tasarısını değerlendiren Aksoy, şöyle konuştu:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine bir karar tasarısı sunuldu ABD tarafından. Biz de bu karar tasarısına eş sunucu olduk. Neyi öngörüyordu bu karar tasarısı? Kimyasal silah saldırılarını soruşturacak bir mekanizma kurulmasını. Ancak bu karar tasarısı veto edildi. Biz bu karar tasarısının veto edilmesini söz konusu kimyasal silah saldırısının olup olmadığının araştırılması yönünde kaçırılmış çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz."

Türkiye'nin kimyasal silahların kullanılmasını kesinlikle kabul etmediğini vurgulayan Aksoy, "Bu konuda sunulan karar tasarısına eş sunucu olduk. Fakat bu fırsat kaçırıldı." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.