1. YAZARLAR

  2. Ergun BABAHAN

  3. AKP, sizi yağmurda madende öldürüyor!
Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN

Ergun BABAHAN
Yazarın Tüm Yazıları >

AKP, sizi yağmurda madende öldürüyor!

A+A-

AKP’li bakanlara bakarsanız, 8 kişinin hayatını kaybettiği Artvin’de Nuh Tufanı yaşandı. Allah’ın adını ağzından düşürmeyenler Allah’ın yarattığına inandıkları doğanın dengesiyle böyle pervasızca oynayınca felaketler kaçınılmaz oluyor.

Thomas Friedman geçen hafta New York Times’ta yazdı: Sünni, Şii, Arap, Türk ve Kürtler aralarındaki savaşı bir an önce sonlandırmazlarsa, Tabiat Ana hepsini yok edecek.

31 Temmuz 2015 günü Bandar Mahşar’da hava sıcaklığının 73 dereceye dayandığını ve Orta Doğu’nun dünyanın en sıcak noktalarından biri haline geldiğine işaret ediyordu Amerikalı yazar. Pakistan’da bu yıl hava sıcaklığından ölen insan sayısının terör eylemlerinden fazla olduğunu vurguluyordu.

Doğal felaketler aslında siyasal kargaşa ve isyanların da kaynağı. Beşar Esad, Suriye’de dört yıl üst üste yaşanan kuraklığın yarattığı sıkıntıları çözemediği için ülke bir anda patladı diyor yorumcular.

YAĞIŞ DEĞİL RANT ÖLDÜRDÜ

AKP, iktidara geldiği günden beri çevreyi hiç dert edinmedi ve arsızca yağmaladı. Uzmanlara kulak asmadı, uyarıda bulunanlara hakaret yağdırdı. ‘Karadeniz Sahil Yolu yanlış’ diyenleri dinlemedi, HES’lere karşı çıkanlara biber gazı yağdırdı.

Sonuç ortada: Artvin’de yaşanan felaketin sebebi aşırı şiddetli yağış değil, AKP’nin doğanın dengesini alt üst eden rantçı politikaları. Bolu’dan Artvin’e, İstanbul’dan Hatay’a her yerde yeşili yok edip betonlaştırıyorlar. Çocuklarımızın nesiller boyu ödemek zorunda kalacağı bir tahribat bu.

Yıllar önce İkitelli’de meydana gelen sel felaketi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem açıklamıştı. Uygulandı mı elbette hayır. Halkın gazı alındıktan sonra rant faaliyeti tüm hızıyla devam etti bölgede. Ne inşaat yasağı geldi, ne de yapılacağı söylenen yıkımlar.

Her felaketi mesleğin fıtratı, beklenmedik yağmur, talihsizlik olarak açıklayan AKP, rantçı politikalarıyla canınızı almakla kalmıyor, çocuklarınızı, torunlarınızı da benzer bir tehlikeyle yüz yüze bırakıyor.

YEŞİL BIRAKMAYACAKLAR

Soma’da 301 işçinin can verdiği maden faciasının asıl sorumlusunun, partiye bağış yapan, belki de kimi partililerle ortak olarak gerekli yükümlülüklerini yerine getirmeyen şirket olduğu aşikar. Bu işin hesabını vermeyen sorumlu bakan şimdi şehit edebiyatı yapıyor.

Ne yayla ne göl ne temiz deniz umurlarında... Şimdi de Bolu’da binlerce dönüm araziyi imara açarak bir başka büyük suça hazırlanıyorlar. Çarpık politikalarıyla bu gidişle İstanbul’dan Ankara’ya uzanan coğrafyada yeşil bırakmayacaklar.

PKK ile yaşanan çatışma, bir gün sona erer mutlaka. Ama AKP’nin doğaya karşı işlediği suçların cezasının ödenmesi bitmez. Doğa ile barış müzakeresi yapamazsınız.

Paradan gözü dönmüş bir anlayış, doğayı tarumar ediyor, bedelini kirli savaşta olduğu gibi bu suçta payı, katkısı olmayan gariban insanlar ödüyor.

Çocuklarınıza bırakacağınız en iyi miras, yaşanabilir bir dünyadır. AKP’ye verilen her oy, çocuklarınızın cehenneminin inşasında kullanılacak yeni bir tuğladır. Unutmayın…

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.