1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Akar:18 rejim askerinin Ruslara teslimi için görüşülüyor
Akar:18 rejim askerinin Ruslara teslimi için görüşülüyor

Akar:18 rejim askerinin Ruslara teslimi için görüşülüyor

A+A-

Milli Savunma Bakanı Akar, Türkiye destekli SMO unusrları tarafından Rojava’da esir alınan 18 Suriye ordusu askerinin Ruslara teslim edilmesi için görüşmeler yürütüldüğünü açıkladı.

Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Ümit Dündar'la Rojava sınırının sıfır noktasındaki incelemelerde bulundu.

Gire Spi’de askerlere telsizden seslenen Akar, "Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkes hazırlıklı olmalı” dedi.

Bakan Akar, "TSK, IŞİD ile mücadele etmiyor" şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bunlar gerçekten büyük bir gaflet, gerçekten çok cahilce, ahmakça konuşulan şeyler" diye konuştu.

Rojava’da kimyasal silah kullanıldığına yönelik haberlere tepki gösteren Akar, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin envanterinde ne bunların atma vasıtaları ne de mühimmatı var. Başta teröristler olmak üzere bazı alçaklar, TSK'nın kahramanlığı karşısında aciz kalınca iftiraya, yalana, fitneye, fesata başvuruyorlar. Bizim kimyasal silah kullanmak gibi bir durumumuz asla söz konusu değil. TSK'da bu konuda bir konsept, doktrin, eğitim de yoktur” diye konuştu.

Akar, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) mensuplarının Rojava’da esir aldığı Suriye ordusu askerilerine ilişkin ise, "Yakalanan 18 rejim askerinin Ruslara teslim edilmeleri görüşülüyor” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.