1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Partili Özdağ: Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım
AK Partili Özdağ: Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım

AK Partili Özdağ: Partili cumhurbaşkanlığında yanıldım

A+A-

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 16 Nisan Referandumu ve öncesinde Meclis'te yapılan Başkanlık sistemi oylamasında 'Evet' dediği için yanıldığını belirtti. Sistemin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ, "Bizim gibi derin ayrılıklar yaşayan ülkelerde devletin tarafsızlığını kaybetmesi ülkeyi felakete götürür" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren AK Partili Özdağ, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye'nin gerçeklerinden uzak olduğunu gösterdiğini belirten Özdağ, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

 

"Bu seçim -partili Cumhurbaşkanı- sisteminin Türkiye gerçeklerine ne kadar uzak olduğunu göstermiştir. Bir ülkede her kurum taraf haline gelirse o ülkede parçalanma kaçınılmaz olur. (Ben de evet dedim,yanıldığımı görüyorum). Bu sistem tekrar gözden geçirilmelidir."

​Referandumda kendisinin de 'Evet" dediğini ancak yanıldığını kaydeden Özdağ, devletin tarafsız olması gerektiğini aksi takdirde ülkenin parçanabileceği uyarısında bulundu.

Seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Özdağ, "Seçimin sonuçlarına itiraz hukuki ve demokratik bir imkandır, ancak o sonuçlara saygı göstermemek başka bir şeydir. Çünkü seçim kazanmak için sadece bir oy fazlası kafidir" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.