1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Partili Miroğlu: Demirtaş ve HDP bedel ödüyor
AK Partili Miroğlu: Demirtaş ve HDP bedel ödüyor

AK Partili Miroğlu: Demirtaş ve HDP bedel ödüyor

A+A-

 

 

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu yargılanması hakkında "Siyasette her şeyin bir bedeli vardır. Ancak bugün HDP'ye ve Demirtaş'a bedel ödeten sistem değil, PKK" dedi.

 

 

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın 'Ne Oluyor' programına konuk olan Miroğlu, Payzın'ın "Selahattin Demirtaş ve tutuklu HDP'liler tutuksuz yargılansa daha doğru olmaz mı?" sorusuna yanıt verdi.

 

Kendisinin de 12 Eylül yargılamaları sırasında 'Burada bizim bir suçumuz yok. Kürt olduğumuz için yargılanıyoruz' dediği için dava arkadaşlarından 4 yıl daha fazla hapis yattığını söyleyen Miroğlu "Siyasette her şeyin  bir bedeli var" diye konuştu.

'BEDEL ÖDETEN KÜRTLER DEĞİL PKK'

Demirtaş'ın son savunmasında "Silahlı ya da silahsız, hiç bir Kürt örgütü Türkiye'ye karşı mücadele etmemeli" sözünün önemli olduğunu belirten Miroğlu, "HDP bugün bir bedel ödüyor" dedi.

Demritaş ve HDP'nin PKK söylemlerini savundukları için bedel ödediklerini savunan Miroğlu, "Ancak HDP'ye bedel ödeten bugün sistem değil PKK. PKK blokajının bedelini ödüyor HDP" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.