1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti’den Başkanlık Sistemi açıklaması
AK Parti’den Başkanlık Sistemi açıklaması

AK Parti’den Başkanlık Sistemi açıklaması

Yerel seçimler sonrası ara ara gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin revize olması yada uyumsuzluklarının giderilmesi ile ilgili Ak Partiden açıklama geldi.

A+A-

 

Ömer Çelik, “Yeni bir sistem (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) hayata geçti. Bürokrasinin çeşitli noktalarında sisteme uyum sağlayamama söz konusuysa bunlar tespit edilecek” dedi.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda milletvekilleriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Çelik, “Yeni bir sistem (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) hayata geçti. Bürokrasinin çeşitli noktalarında sisteme uyum sağlayamama söz konusuysa bunlar tespit edilecek. Çeşitli noktalarda vatandaşa hizmet götürme konusunda yeterli performans göremediğimiz konular güncellenecek. Bunların hepsi masaya yatırılıp, bunun bir röntgeni, MR'ı çekilecek. Önemli olan burada hizmetin hızlı gitmesi” ifadelerini kullandı.

Sistemdeki tıkanıklıklara müdahale edilmesi gerektiğini belirten Çelik, sözlerine şunları ekledi:

“Sistemin (Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) 1. yılına geldiğimizde çeşitli bürokratik noktalarda direnç varsa, tıkanıklıklar varsa, yavaş işleyen noktalar varsa buralara nasıl müdahale yapılması gerekir... Tabii ki bir çalışma yapılacaktır. Bu işin doğası gereğidir. Son derece normal bir çalışmadır. Bir performans ölçümü, bir verimlilik çalışmasını muhalefet, Sayın CHP Genel Başkanı sistem tartışmasına, rejim tartışmasına dönüştürmeye çalışıyor yeniden.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.