1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Ak Partiden 10 İstifa İddiası
Ak Partiden 10 İstifa İddiası

Ak Partiden 10 İstifa İddiası

AK Parti\'de 10. milletvekili istifası beklendiği iddia ediliyor.

A+A-

Gazeteport'te yer alan habere göre,AK Parti’nin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk ettiği İstanbul milletvekili Muhammed Çimen'in, sert sözlerle istifasının ardından partide 10. istifa bekleniyor. Ege bölgesindeki bir ilden milletvekili seçilen ismin de istifanın eşiğinde olduğu öğrenildi.

17 Aralık operasyonu sonrası, AK Parti'den ayrılan milletvekili sayısı 9’a çıktı. 8 istifa yürürlüğe girerken, milletvekilliğinden de ayrıldığını açıklayan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın dilekçesi, AK Parti Grubunca TBMM Başkanlığı’na iletilmedi. Bayraktar’ın istifası, yapılacak oylama ile kabul edilirse partinin TBMM'deki sandalye sayısı 318’e düşecek.


ERDOĞAN ''TUZLUKLAR'' DEDİ

Başbakan Erdoğan'ın istifa eden milletvekillerini ''Tuzluklar'' diye niteleyip, ''Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında yer alanlar meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış''sözleri de rahatsızlık yarattı. AK Parti'den bugüne kadar istifa eden ve 3'ü'si eski bakan olan 9 milletvekili gerekçelerini şöyle açıkladı:

Muhammet ÇİMEN: AK Parti, maalesef kararmıştır. Oligarşik dar bir yapının hegemonyasına girmiştir. Yolsuzlukları örtmek, hırsızlığı gizlemek adına, Ergenekon örgütleriyle bile kol kola girmeye teşnedir.Ertuğrul GÜNAY: İktidar partisinde,mağrur ve mütehakkim bir anlayış var. O anlayışa bir şey anlatma şansı kalmadı. Onlar kibrin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar.

Haluk ÖZDALGA: Polis, doğrama makinesinden geçiriliyor. Yargıya müdahale ediliyor. Yolsuzlukların üstü örtülüyor. Bu gidiş rejim için tehlikeli. Türkiye kritik yol ayrımında.

Erdal KALKAN: 17 Aralık operasyonunda yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet gibi iddiaların yargı erkinin önünü kesmek, hukuku açıkça katletmek suretiyle örtbas edilmek istendiğine ilişkin güçlü bir izlenim edindim. Buna karşı çıktım.

İdris Naim ŞAHİN: Emniyet ve yargıya yapılan uygulamalar akıl, hukuk ve adalet anlayışıyla izah olunamaz. Hükümet etmede, niyetlerinden emin olunmayan bürokratik ve politik dar bir oligarşik kadronun tavsiye, yönlendirme ve etkinliği tercih edildi.

İdris BAL: Biz kendimizi ipotek altına aldırmayız. İfade edilmeyen düşünce düşünce değildir. Tüm milletvekili arkadaşlarımı cesur olmaya, dürüst olmaya davet ediyorum ama itaatsizliğe değil.

Hakan ŞÜKÜR: AK Parti kapanmasın diye dualar eden samimi insanların şimdi düşman muamelesine tabi tutulması en hafif tabirle vefasızlıktır. Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu benden daha iyi bilenlerin sessizliğini anlamıyorum.

Erdoğan BAYRAKTAR: Soruşturma dosyasında, yasalara uygun olarak onaylanan imar planlarının büyük bir bölümü Sayın Başbakan’ın talimatı ile yapılmıştır. Bu milleti ve vatanı rahatlatmak için Sayın Başbakan da istifa etmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.