1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AK Parti : Kürtler kadim müttefiklerimizdendir
AK Parti : Kürtler kadim müttefiklerimizdendir

AK Parti : Kürtler kadim müttefiklerimizdendir

A+A-

 

 AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “AK Parti bölge halkı ve Kürtlerin kazanımları için uzun yıllardır mücadele ediyor. Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdendir” dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kürdistan Bölgesi’nde dün düzenlenen bağımsızlık referandumuna değinen Mahir Ünal, şunları kaydetti:

“Türkiye ve AK Parti, bölge Kürtlerinin hakları ve kazanımları konusunda uzun yıllardan beri ciddi çabalar harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Hiç kimsenin bu meseleyi, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtlerle ilgili bir karşı duruşu olarak ele almasına asla müsaade etmeyiz.

Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdir ve bu konuda Türkiye'nin tavrı son derece açıktır. Bizim bölgede bir oldubittiye karşı çıktığımızı ve bunu da kabul etmeyeceğimizi ifade etmemizin ayrı bir hukuku ve sebebi var.”

“Sınır kapıları kapanmış değil, kararımızı açıklayacağız”

AK Parti Sözcüsü, sınır kapılarının kapatılmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

“Sınırların kapatılmasına AK Parti, siyasi bir akım çerçevesi içerisinde bakar. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yaptığı açıklamalar hepinizin malumudur. AK Parti bölgede terör fazının başka bir şekle dönüştüğünü düşünüyor.

Biz, bölgede oldubittiye müsaade etmeyeceğiz. Sınır kapılarımız kapanmış değil. Biz Irak merkezi yönetiminin sınır kapılarını teslim almak için başlattığı girişimin sonucuna göre sınır kapıları ile ilgili kararımızı açıklayacağız.

 

 

 

                   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.