1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmet Türk: Silahlı mücadeleyle hiçbir şey çözülmez
Ahmet Türk: Silahlı mücadeleyle hiçbir şey çözülmez

Ahmet Türk: Silahlı mücadeleyle hiçbir şey çözülmez

A+A-

Yeni bir çözüm süreci için diyalog çağrısı yapan Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, “Bütün sorunların barışçıl yöntem ve diyalog ile çözülmesi gerekir. Silahlı mücadeleyle hiçbir şey çözülmez” dedi.

İstanbul’da katıldığı bir toplantı öncesi Kürdistan24’e açıklamalarda bulunan Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, yeni bir çözüm sürecinin başlatılmasını istedi.

Kürtlerin ve Türkiye toplumunun sorunlarının güvenlikçi politikalarla çözülemeyeceğini vurgulayan Ahmet Türk, “Ortak akıl çerçevesinde demokratik adımların atılmasını talep ediyoruz. Kürt sorunu ve Türkiye’nin diğer bütün sorunlarının barışçıl yöntem ve diyalog ile çözülmesi gerekir” dedi.

Ortak akıl çerçevesinde yeni bir diyalog sürecinin başlatılmasını ve siyasetin devreye girmesini arzu ettiklerini belirten Ahmet Türk, bu konuda adım atılması için hem hükümete hem PKK’ye çağrıda bulundu.

SONUNDA ÇÖZÜM DİYALOGDUR

Ahmet Türk, şöyle konuştu: “Bugüne kadar devlet siyaseti Kürtlerin kimliğini, haklarını yok sayma ve inkar etme şeklinde kuruldu. Öncelikle bu siyasetin terk edilmesi ya da değişmesi lazım. Bir ikincisi de biz biliyoruz ki silahlı mücadele ile hiçbir sorun çözülmez. Her ne kadar savaş, çatışma ve kriz yaşansa da sonunda bunlar ancak diyalog ile çözülebilir. Artık diyalog zamanı geldi. Gün diyalog günüdür. Çok iyi biliyoruz ki silahlı çatışma yüz yıl devam etse bile gerçekten sorunlar çözülmez. Bu yüzden, bir an önce ortak akıl ile hareket edilerek bu sorunun bir an önce gündeme getirilip bunları konuşarak tartışarak silahların susturulması için ve demokratik adımların atılması için çaba harcamalıyız ve böylelikle çözümün de gerçekleşeceğine inanıyorum.”

İZLENEN SİYASET BELİRSİZ

Ahmet Türk, zaman zaman hükümet yetkililerinden gelen, “PKK’nin silah bırakması halinde her şeyin görüşülebileceği” yönündeki açıklamalara dair değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi: “Fakat bunu samimi ve ciddi bir şekilde dile getirmiyorlar. Eğer gerçekten net ve ciddi bir şekilde meseleyi ele alıp dile getireceklerse biz bir araya gelip konuşmaya fikir alışverişinde bulunmaya görüşmeler yapmaya hazırız. Biz istiyoruz ki Türk devleti bu yönde bir adım atsın ki oturup konuşalım. Ama bir gün bunu söyleyip başka bir gün de biz kökünü kazıncaya kadar yok edinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz deniliyor. Yani izlenen siyaset belirsiz.”

BİZİMLE TEMAS KURULMASINI İSTİYORUZ

Yeni bir çözüm süreci konusunda son dönemde hükümet ve devlet yetkilerinden kimsenin kendileriyle herhangi bir temas kurmadığını söyleyen Ahmet Türk, “Ama istiyoruz ki bir an önce temas sağlayıp görüşmelere başlansın” diye konuştu.

Ahmet Türk, “Bizim amacımız Türk halkı ile birlikte demokratik bir cumhuriyet inşa etmek ve eşit bir yaşamın koşulların sağlanmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.