1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ahmet Hakan'dan Mithat Sancar yorumu
Ahmet Hakan'dan Mithat Sancar yorumu

Ahmet Hakan'dan Mithat Sancar yorumu

Hürriyet yazarı: Becerebilir mi, başarabilir mi bilmiyorum ama bir şeyleri değiştirmek isteyeceği kesin

A+A-

 

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, HDP’nin yeni eş genel başkanı Mithat Sancar’ın “Türkiyeli bir duruşu olduğunu” söyledi.

Hakan, geçen Pazar günü HDP’nin kongresinde yapılan seçim sonucu eş genel başkan seçilen Mithat Sancar’ı yazdı. Hürriyet yazarının köşesinin ilgili kısmı şöyle:

Sağdan mı geliyor bilmiyorum ama soldan gelmediği kesin.

Yeni dönemde ne yapar bilmiyorum ama uzlaşmacı bir kişilik olduğu kesin.

HDP’ye egemen olabilir mi bilmiyorum ama Türkiyeli bir duruşu olduğu kesin.

 Eşbaşkanlık değiştirir mi bilmiyorum ama üslubunun temiz olduğu kesin.

Becerebilir mi, başarabilir mi bilmiyorum ama bir şeyleri değiştirmek isteyeceği kesin.

Mithat Sancar kimdir?

TBMM’nin internet sitesinde Mithat Sancar hakkında şu bilgiler yer alıyor:

1963 yılında Mardin/Nusaybin'de doğdu.

İlk ve Ortaokulu Nusaybin'de, liseyi Diyarbakır'da okudu. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Aynı yıl Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ankara Üniversitesi'nde tamamladığı yüksek lisans ve doktora çalışmalarının bir bölümünü Westfalya Wilhelm Üniversitesi'nde (Münster /Almanya) yürüttü. Meslek hayatını, 1990 yılından itibaren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde sürdürdü. Bu fakültenin Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı'nda 1999 yılında Doçent, 2006 yılında Profesör oldu. Ayrıca KKTC Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dersler verdi.

Genel Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak yaptığı akademik çalışmalarının ağırlık noktalarını Devlet Kuramı, İnsan Hakları, Anayasa Hukuku, Yargı Teorisi, Çatışma Çözümü ve Geçiş Süreci Adaleti oluşturdu. Bu alanlarda çeşitli kitaplar ve Türkçe, Almanca ve İngilizce makaleler yayınladı. Çok sayıda ulusal ve uluslararası konferansa konuşmacı ve düzenleyici olarak katıldı.

Birgün, Taraf, Milliyet ve Bashaber gazetelerinde köşe yazarlığı; başta İMC olmak üzere çeşitli televizyon kanallarında programlar yaptı. 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2108 tarihlerinde yapılan genel Seçimlerde Halkların Demokratik Partisi Mardin Milletvekili (25. 26. ve 27. Dönem) olarak Parlamentoya girdi.

Hürriyet, Independent

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.