1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Afrin’de Patlama
Afrin’de Patlama

Afrin’de Patlama

Afrin’in Mabata ilçesine bağlı Erebo Şahi köyünde bir mayının patlaması sonucu 14 yaşındaki Mihemed Remzi Osman isimli çocuk hayatını kaybetti.

A+A-

 

K24’ün edindiği bilgilere göre; Mihemed Remzi Osman, dayısının evine giderken önceden yola döşenen bir mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti.

 

Öte yandan, Afrinli bir akivist, dün, Mabata ilçesinin Remedana köyünde daha önceden döşenen bir mayının patlaması sonucu 65 yaşındaki Muhammed Ahmed Koçer isimli yaşlı adamın hayatını kaybettiğini belirtmişti. 

3 gün önce de Raco kasabasının Kesım köyünde daha önceden yola tuzaklanan mayının bir traktörün geçişi sırasında patlaması sonucu 5 kişi ağır yaralanmıştı. Yaralılardan Cemal Hacı Hamid Şeyho isimli kişi 2 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Suriye muhalif gruplar, 58 gün süren operasyonun ardından 18  Mart tarihinde Afrin kentinde kontrolü ele geçirmişti.

Operasyon sırasında binlerce Afrinli evlerini terkederek Batı Kürdistan’ın (Rojva) ve Suriye’nin diğer bölgelerine göç etmişti.

Kente dönmek isteyen Afrinliler’in evlerine ve yollara döşenen bombalar nedeniyle çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.