1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AFP: Barzani her zamankinden daha güçlü
AFP: Barzani her zamankinden daha güçlü

AFP: Barzani her zamankinden daha güçlü

Fransız Haber Ajansı (AFP), Başkan Mesud Barzani’nin önceki dönemlere göre daha güçlü olduğunu, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) de Kürdistan ve Irak genelinde gerçekleştirilen seçimlerden birincilikle çıktığını yazdı.

A+A-

 

AFP’de yer alan haberde, Başkan Mesud Barzani ve KDP’nin elinin güçlendiği ve Kürdistan’da rakipsiz bir güç olduğu belirtildi.

 

12 Mayıs’ta gerçekleştirilen Irak Parlamentosu seçimlerinden KDP’nin Bağdat merkezli siyaset yürüten partilerden daha güçlü bir netice alarak çıktığının kaydedildiği haberde, Irak parlamento seçimlerinin birincisi olarak duyurulan ittifakların birçok parti ve siyasi oluşumun bir araya gelmesiyle kurulduğu, KDP’nin parti olarak diğer Irak partilerinden daha çok oy aldığı vurgulandı.

KDP’nin cumhurbaşkanı adayının Irak Parlamentosu’nda seçilmediğinin hatırlatıldığı haberde, bu açığının yeni kurulacak hükümette bakanlıkların alınmasıyla kapatılacağı ifade edildi.

Kürdistan Parlamentosu seçimlerinde KDP’nin 111 sandalyeden 45’ini kazanmayı başardığının altının çizildiği haberde, bu sonucun uzun bir geleceğe kadar KDP’nin Kürdistan’ın en büyük temsilcisi anlamına geldiği yorumu yapıldı.

Uzmanların görüşlerine de yer verilen haberde, KDP’nin Irak hükümetinde Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığını istediği, Maliye Bakanlığının yerine Irak Başbakan Yardımcılığını da kabul edeceği belirtildi.

Haberde, Irak ve Kürdistan seçimlerinden elde ettiği sonuçla Başkan Barzani ve KDP’nin bağımsızlık referandumunun ardından Kürdistan’a karşı düşmanca politika yürüten kesimlerle hesaplaşabileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.