1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan’da intihar saldırısı: 400 yaralı
Afganistan’da intihar saldırısı: 400 yaralı

Afganistan’da intihar saldırısı: 400 yaralı

Kabil’de, Afgan ordusunun istihbarat merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 8 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

A+A-

Afganistan’ın başkenti Kabil’de Afgan ordusunun istihbarat merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 8 kişi öldü, 400 kişi yaralandı.

Afganistan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Wahidullah Mayar, gece saatlerinde Kabil’in Şah Şehid bölgesinde bir askeri merkeze bomba yüklü kamyonetle düzenlenen intihar saldırısında yaralananların sayısının 400’e yükseldiğini söyledi. 

Bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu kaydeden Mayar, "Yaralı ve ölenlerin hepsi sivil, ölü ve yaralılar arasında kadın ve çocuklar da bulunuyor" dedi.

Görgü tanığı Ahmadullah Hamidi, AA'ya yaptığı açıklamada, "çok şiddetli bir patlamaydı, ev başımıza yıkıldı diye düşündük, gördüğünüz gibi evler ve binalar ciddi hasar görmüş" diye konuştu.   

Kabil Emniyet Müdürü Abdul Rahman Rahimi AA'ya yaptığı açıklamada, Afgan ordusunun başkentin Şah Şehid bölgesindeki istihbarat merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 8 sivilin öldüğünü, 120 sivilin de yaralandığını söylemişti. Rahimi, saldırının bomba yüklü kamyonetle gerçekleştiğini bildirmişti.  

Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salangi de Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, başkentin Şah Şehin bölgesinde bomba yüklü araçla intihar saldırısının düzenlendiğini teyit etti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.