1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan'da 22 bin aile daha çatışmalardan kaçtı
Afganistan'da 22 bin aile daha çatışmalardan kaçtı

Afganistan'da 22 bin aile daha çatışmalardan kaçtı

A+A-

Afganistan'ın Kandahar vilayetinde Taliban ile ordu arasında devam eden çatışmalar nedeniyle 20 binden fazla aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bölgedeki mülteci kurumunun müdürü Dost Muhammed Daryab, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada "Kandahar'daki çatışmalar nedeniyle geçen ay 22 bin aile yerinden edildi" dedi. Daryab, ailelerin kentin "tehlikeli mahallerinden" daha güvenli bölgelere gittiğini aktardı.

Afganistan'ın ikinci büyük kenti olan yaklaşık 650 bin nüfuslu Kandahar'ın dış bölgelerinde çatışmaların Pazar günü de devam ettiği bildirildi. Kandahar'da yaşayan Hafız Muhammed Akbar da Taliban'ın evine el koyduğunu belirterek, "Bizi gitmeye zorladılar. Şimdi 20 kişilik ailemle birlikte tuvaleti olmayan bir binada yaşıyorum" sözleri ile yaşadıklarını aktardı. Kandahar'daki yetkililerin evlerinden edilen yaklaşık 154 bin kişi için dört kamp kurduğu belirtiliyor.

Afganistan'dan ABD güçleri ile NATO'ya bağlı birliklerin çekilmeye başlamasıyla birlikte Taliban ülkenin birçok bölgesinde yeniden hakimiyet kurmaya çalışıyor. Taliban'ın bazı sınır kapılarının yanı sıra ülkedeki yaklaşık 400 ilçenin neredeyse yarısını kontrolü altına aldığı belirtiliyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.