1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Adana'daki yangında kudaklama şüphesi; 6 köy boşaltıldı
Adana'daki yangında kudaklama şüphesi; 6 köy boşaltıldı

Adana'daki yangında kudaklama şüphesi; 6 köy boşaltıldı

A+A-

Adana Kozan'da devam eden ve 6 köydeki 800 haneyi boşaltılmak zorunda bırakan orman yangınına günün ağarmasıyla yeniden havadan müdahale başladı.

Dün öğle saatlerinde Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Şu ana kadar 200 hektardan fazla ormanlık alanda zarara yol açan yangına, dün havanın kararması nedeniyle ara verilen havadan müdahale sabahın erken saatlerinde tekrar başladı.

Bölgede sorti yapan 2 yangın söndürme uçağı ve 6 yangın söndürme helikopteri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalışıyor.

Adana ve çevre illerden gelen 90'dan fazla arazöz ve ekip ise karadan yangının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

6 köy boşaltıldı

Adana Valisi Süleyman Elban, dün akşam yaptığı açıklamada alevlerden etkilenen 6 köyde 800 hanenin boşaltıldığını söylemişti.

Vali Elban, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruya da "Kundaklama olduğunu tahmin ediyoruz. O ancak yangın söndürüldükten sonra sahada yapılacak incelemede netleşir. Ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama ihtimalini güçlendiriyor" şeklinde yanıt verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.