1. HABERLER

  2. ÖZE DÖNÜŞ HAREKETİ

  3. Adana Öze Dönüş Derneğinden İnsan Ve Medeniyet Hareketine Ziyaret
Adana Öze Dönüş Derneğinden İnsan Ve Medeniyet Hareketine Ziyaret

Adana Öze Dönüş Derneğinden İnsan Ve Medeniyet Hareketine Ziyaret

A+A-

 

Adana Öze Derneği Başkanı Ali Aygün başkanlığında yönetim kurulundan oluşan bir heyet İnsan ve Medeniyet Hareketi Adana şubesine bir nezaket ziyaretinde bulundu. İMH Başkanı Mehmet Tosun ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette çeşitli konular istişare edildi.

Ziyarette Öze Dönüş Hareketinin hazırlamış olduğu “Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı dosyası ile İstanbul Sözleşmesi Değerlendirme Raporu” Ali Aygün tarafından Adana İMH Başkanı Mehmet Tosuna sunuldu.

Ardından söz alan Başkan Ali Aygün;

“Adana Öze Dönüş Derneği olarak Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ziyarette bulunmayı şehrimiz ve ülke sorunlarına birlikte çözüm yolları aramayı, ortak sorunlarımız konusunda sürekli istişare etmeyi önemsiyoruz.

Hazırlamış olduğumuz ‘Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı dosyası ile İstanbul Sözleşmesi Değerlendirme Raporu’ dosyalarını Sivil Toplum kuruluşlarımızın da gündemlerine almalarını arzuluyoruz ve bu konularda hep birlikte çalışarak sonuç alacağımızı umuyoruz. İstanbul sözleşmesinin feshedilmesi bunun en güzel örneklerindendir.

İstanbul sözleşmesinin feshinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.  Şiddetin her türü gibi kadına yönelik şiddette dünya ve ülkemiz için en önemli sorunlardandır. Bu sorunlara cinsiyetçi mantıkla değil, kendi medeniyetimizin değerleri bağlamında çözüm getirilebileceğine inanıyoruz.

Ayrıca, yeni Anayasa çalışmalarının tartışıldığı bir zaman diliminde “Kimlik Sorununa Çözüm Arayışı” isimli çalışmamız ülkemizin belki de en önemli yarasına dikkat çekmektedir. 

Etnik, dini, mezhebi ve düşünsel açıdan Türkiye’deki farklılıklarımızı adil ve kuşatıcı bir üst kimlik altında toplayabiliriz.  Geçmişimizde Osmanlı üst kimliği ile tüm bu aidiyetler çözüm bulmuştu. Şimdi de bizler yeni anayasa çalışmalarının gündeme geldiği bu zaman diliminde ‘Türkiyeli’ üst kimliği ile bu farklılıkları bir arada tutabileceğine inanıyoruz” dedi.

Adana İMH Başkanı Mehmet Tosun ise şunları ifade etti;

“Biz farklı STK’ların çeşitli konularda çalışmasından oldukça memnun oluyoruz, Adana Öze Dönüş Derneğinin ziyaretinden oldukça memnun olduk, bu ziyaretleşmeler devam etmelidir ve farklı alanlarda iş birliği yapılmalıdır. Kendilerinin özellikle gençlerin eğitimine ağırlık verdiklerini söyleyen Tosun, toplumun değişiminde STK’ların önemli bir yer tuttuğuna vurgu yaptı. Öze Dönüş Hareketinin hazırladığı raporları inceleyeceklerini ve en yakın zamanda iadei ziyarette bulunacaklarını vurguladı”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.