1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Açlık Grevi Devam Ediyor
Açlık Grevi Devam Ediyor

Açlık Grevi Devam Ediyor

Açlık grevine dün birçok esirin de katılmasıyla birlikte sayının 400'ü geçtiği ifade edildi.

A+A-

 

Siyonist işgal yönetiminin Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarına ve baskılarına karşı esirlerin "Onur 2" adını verdikleri direniş eylemlerinde başlattıkları açlık grevi dördüncü gününe girdi. Açlık grevine dün birçok esirin de katılmasıyla birlikte sayının 400'ü geçtiği ifade edildi.

 

Esirlerin, cezaevleri yönetimleriyle yaptıkları pazarlıklardan bir sonuç çıkmaması üzerine açlık grevi başlatma kararı aldıkları ifade edildi. İşgal rejiminin cezaevleri yönetimlerinin Filistinli esirlerin taleplerini kabul etmemekte direnmesi üzerine görüşmeler ve pazarlıklar çıkmaza girdi ve bunun üzerine esirler de haklı isteklerini kabul ettirebilmek için açlık grevi başlatarak direnme kararı aldı.

Esirlerin ve Özgürleştirilmişlerin İşleri Heyeti Başkanı Kadri Ebu Bekr işgal rejiminin cezaevleri yönetimlerinin dünden itibaren açlık grevine katılan bazı esirleri Nakab ve Raymon cezaevlerinden başka cezaevlerine nakletmeye başladığını ifade etti.

Ebu Bekr, bugün açlık grevine katılan esirlere yeni arkadaşlarının katılması ihtimalinin bulunduğunu, asıl büyük katılımın ise bu ayın 17'sinde olacağını belirtti.

Dün Filistin'in bazı şehirlerinde esirlerin aileleri, destekçileri ve Filistin Meclisi üyeleri tarafından esirlerin direnişine destek amacıyla gösteriler düzenlendi.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.