1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Açıklama Yapma Yetkisi HSYK'dan Alındı
Açıklama Yapma Yetkisi HSYK'dan Alındı

Açıklama Yapma Yetkisi HSYK'dan Alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK adına yapılacak açıklamalarda tek yetkili isim oldu.

A+A-

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK), Adli Kolluk Yönetmeliği'nin değiştirilmesinin ardından yaptığı açıklama iktidarın tepkisini çekmişti. Adalet Bakanlığı'ndan sürpriz bir adım geldi. Artık HSYK adına açıklamaları sadece Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yapabilecek.

BOZDAĞ, KURULA YAZI GÖNDERDİ

HSYK Başkanı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önceki bakanlar dönemin de gönderilen "Yetki devri" yazısında değişiklik yaptı. "Yetki Devri Yenilenmesi" yazısıyla bakanın, kurula gönderdiği metinde; "Kurulu yönetme ve temsil etme yetkisi Başkan'a ait olduğundan, HSYK adına yapılacak basın açıklamalarının Başkan tarafından yapılması hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim" denildi. Daha önceki yazılarda HSYK adına yapılacak basın açıklamalarında kurul başkanı olan Adalet Bakanı'ndan onay alma şartı vardı.

AÇIKLAMAYI BOZDAĞ YAPACAK

Bu yazıdan sonra HSYK, son olayda olduğu gibi Danıştay başta olmak üzere, süren davalara veya savcılara destek mahiyetinde açıklama yapamayacak. HSYK adına açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yapacak. HSYK'nın son açıklamasına dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in onay vermediği; kurulun, bakan onayını by-pass etmek için "Genel Kurul kararı" çıkartma yoluna gittiği öğrenildi.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Başbakan Erdoğan dün Manisa'da yaptığı açıklamada HSYK'da değişiklik yapılacağına ilişkin sinyali şu sözlerle vermişti: "Bir yanlış yaptık. Nedir o yanlış? HSYK onu da yargılayan denetleyen mekanizma vardı. Biz dedik ki, demokrasinin gereğini yapalım. Adalet Bakanlığı’ndaki bu yetkiyi kalktık devrettik. Orada yanlış yapmışız. Eğer şu anda anayasayı değiştirecek bir güce sahip olduğumuz anda bu değişikliği yapmak durumundayız. Herkes denetlenecek, bu beyler denetlenmeyecek, demek ki olmuyor böyle bu iş. Bu beylerin de denetlenmesi gerekiyor."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.