1. YAZARLAR

  2. Ahmet AY

  3. ABLA, HAMMALETEL HATAB OLMA
Ahmet AY

Ahmet AY

Ahmet AY
Yazarın Tüm Yazıları >

ABLA, HAMMALETEL HATAB OLMA

A+A-

 Allah’ın ve İslamın düşmanlarından yana olmak,

Sadece abi istedi diye, sadece abla istedi diye,

Onların söylediklerini ezberleyip körpe dimağlara zerk etmek. Ablaların abilerin söylediklerini hiçbir dini ilkeyle sorgulamadan kabul edip uygulamak.

Ve bu teslimiyet yüzünden -hâşâ- Allah rızası için! CHP’ye oy topla ve sonra İslam âleminin dua ettiği başbakan R. Tayyip Erdoğan'a da beddualar et, ettir, yani,

Allah’ın gazabına koş!..

Ablalar,

Ak Parti’nin özgürleştirdiği başörtüsüne tahammül edemeyip daha geçen gün “kamu kurumlarında başörtüsünü serbest kılan düzenlemeyi iptal etmek için anayasa mahkemesine başvuran CHP”ye oy toplayan ablalar, topladığın her oyun 'hammaletel hatab' yani 'ateşe odun taşımak' olduğunu bilmeyen ablalar, bakın sizi de hocaları da abi ve ablaları da yoktan var eden yüce Rabbimiz ne buyuruyor:

Yemin ederim ki biz öğüt alasınız diye bu Kur’an’ı kolaylaştırdık, nerede idrak sahipleri?[1] Evet abla,bu ayet tek bir surede (Kamer Suresi)4 kere zikrediliyor, şimdi söyle, neredesiniz ablalar abiler nerede?

Bir de, yazıksın abla, çok yazıksın, seni “abiler-ablalar” sorguda savunamayacak, çünkü o gün “yewme yefirrul mer’u men ehihi, we ummihi, we ebihi, we sahibetihi we benihi. Likulli-mri-in minhum yevme-izin şe’nun yuġnîhi/Kişinin kardeşinden, annesinden, babasından, eşinden ve çocuklarından kaçacağı gün, işte o gün onlardan her birisinin başından aşkın işi vardır.[2]Bilmiyorsun be abla, tallahi bilmiyorsun. Yukarıda yazdım, Kur'an çok açık söylüyordu kolaylaştırıldığını değil mi? Yine kabul etmeyeceksin biliyorum,

Çünkü sizi Allah’ın kitabından, Rasulullah’ın fiili ve kavli (hadis) sünnetinden mahrum bırakmışlar. Kendi fikirlerini “Allah’tan, Rasulullah’tandır” diye sunmuşlar. Ve sizi kendilerine yakın kılmak için Rabbinizin kelamından bu kadar uzak tutmuşlar.

Her gün ve her an “Allah ile konuşma!”lara inananlar, 1400 yıl önce gelen ve "bazı ayetleri geçersiz" dedikleri Kur'an'a ne gerek duysunlar.

Dikkat et abla,

Sen kendinin değil, kim bilir belki onlarca genç, yeni yeni akil baliğ kızlarımızın zihnine saldırıyorsun elinde ve dilinde 6 okla ve Allah adıyla –nauzenbillah-. O 6 ok ki birini Kur’an’ımıza saplıyorlardı diğerini hadis-i nebevi ve Risale-i Nur’a ve Mevlid-i Şerife, birini imanımıza-dinimize saplıyorlar diğerini ahlakımıza, ekmeğimize, birini camimize saplarlar diğerini başörtümüze.

Şimdi de sen sadece abilerin, ablaların istedi diye başkalarının da günahını yükleniyorsun abla. Senin günahların sana yeter, başkalarının günahını alma abla, uyan ve artık kendine gel kendine. Çünkü sen kendinde değilsin, sen ablanızın, abinizin avuçlarındasın imanın, haysiyetinle beraber kurtul bu garabetten.

Kıyma kendine, yazıksın, bu yaptığınla yarın eşinden, anne-babandan, kardeşlerinden, çocuklarından, torunlarından utanacaksın.

Kıyarsan da çocuklarımıza kıyma, imanında samimiysen sus be abla, seni zorluyorlarsa Allah'a sığın çek gel, ya da CHP deme bari hiç olmazsa sus, “siz bilirisiniz kızlar” de, “ben bilmiyorum” de.

Kur’an’dan önce ağabeylerin, ablaların sana yol gösterirse böyle olursun abla. Kur'an'sızlık böyle bir şey işte. Bak, Peygamberimiz Muhammed Mustafa (SAV) kavmini, ümmetini Allah’a ne için ve nasıl şikâyet ediyor:

“…Rabbim, kavmim bu Kur’an’ı mehcur (devri geçmiş, işlevsiz kitapmış gibi)bıraktı”[3] diyor. Yani Kur’an’a uymayı bıraktılar, o gün başka, bu gün başka geçersiz gerekçelerle.

Biliyorum, Kur’an deyince “biz Kur’an’dan ne anlarız, hocalar, efendiler, ağabeyler anlamış bize de anlatıyorlar, onlar senin kadar bilmiyorlar mı” diyeceksin, hayır abla, bilmiyorlar ya da bilseler bile “etraflarına bağlanan kabuktan dolayı” fark etmiyorlar, fark etseler de şeytan insanlara bu tür fiillerini hoş gösterir be abla.

CHP ateşine odun taşıyan abla, CHP’nin bizi onlarca yıl yaktığı yetmiyor yeniden yaksınlar istiyorsun, ağabeyler, ablalar öyle istedi diye öyle mi?

Allah ne istedi, ne istiyor bir bilsen. Bir bilsen Allah bu durumuna ne diyor bir bilsen. Bilmiyorsunuz abla, bilmiyorlar, sana öğretenler bila kayd-u şart teslim olmuşlar, bugüne dek karşılaştığım onlarcasına Kur’an’ı sordum istisnasız hepsi “biz bilemeyiz” dediler. Allah’ın gönderip Ebu Cehil’in bile anlayacağı, kavrayacağı Kur’an’ı Mubin’ini “biz anlayamayız” kitabına çevirmişler. Çevirmişler, evet, çünkü böylelikle Allah’ın kitabının önüne kendi kitapları geçmeli ki onların sözleri siz ablaların, abilerin beynine çivi gibi çakılsın.

Sordum geçen gün bana gelen üç ablaya:

xxx

Ya abla,

Allah’tan gerçekten korkmak başka, korkuyormuş gibi davranmak başka…

Ya abla,

Sana CHP’ye oy topla diye talimat veren güç bak başka kimlere neler yaptırıyor:

Devletin namusu gibi korunması gereken belgelerini İsrail’e verin dediler onlar da verdiler. Yani kendilerinin ve ülkelerinin namusunu İsrail devletine verdiler.

Sana CHP’ye oy topla diye akıl veren güç diğer abla ve abilere bu devletin bankasının bilgilerini CIA ve MOSSAD’a verin dediler de onlar da verdiler. Yani haysiyetini, milletinin ekmeğinin gizli servislere verdiler.

Sana CHP’ye oy topla diye emir veren o karanlık güç diğer abla ve abilere de “ülkeni terörist devlet” yap dediler ve onlar da Hatay’da, Adana’da aynen yaptılar.

Sana CHP’ye oy topla diye emir veren o çirkin ve karanlık güç sizin kardeşiniz iken başbakana iftira atın dediler attılar, ailesinin namusuna dil uzatın dediler yaptılar. Şimdi de bu ümmetin iftiharı başbakan Tayyip ERDOĞAN’ı öldürün diyorlar ve hazırlık görenler var ablalar hazırlık…

İşte, sen de bu hazırlığı kutsadığın için koşturuyorsun,

Allah var ya Allah,

Hesabımızı o görecek ve hiçbir şefaatçinin şefaati kabul görmeyecek, ablası…

Twitter: @ahmetay_

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.