1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Abdulmehdi: Kürdistan’a karşı dürüstçe muamele etmeliyiz
Abdulmehdi: Kürdistan’a karşı dürüstçe muamele etmeliyiz

Abdulmehdi: Kürdistan’a karşı dürüstçe muamele etmeliyiz

A+A-

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak’ın 2020 bütçesini Hazırlama Komisyonu’nun genişletilmiş toplantısına başkanlık ederken yaptığı konuşma da “Kürdistan’a karşı doğru ve dürüstçe muamele etmeliyiz ve sorunları çözmeliyiz” dedi.

Abdulmehdi sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sorunları çözmek istiyoruz. Kürdistan’a nasıl muamelede bulunalım, petrol gelirlerini nasıl alalım, mali gelirlerle ilgili sorunları nasıl çözelim? Karışık bir dosya bunu doğru ve dürüstçe çözmeliyiz. Birlik içerisindeki Irak halkı olarak, birlik içerisindeki Irak olarak herkesin çıkarına olacak şekilde sorunları çözmeliyiz. Bunlar önemli sorunlar ve anlaşmaları yapıldı. Toplantılar devam edecek. Komisyonlar da çalışmalarına devam edecek."

Irak’ın 2020 bütçesini Hazırlama Komisyonu’nun genişletilmiş toplantısına başkanlık eden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Irak’ta 1 ayı aşkın süredir yaşanan protestoların 2020 bütçe yasa tasarısının hazırlanmasını ertelettiğini söyledi.

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bütçe yasa tasarısının Irak Parlamentosu’na sunulacağını kaydeden Abdulmehdi, çalışmalarını durdurmayacaklarını ve parlamentoya iyi bir bütçe taslağı sunup bundan sorumlu olacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.