1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Abdulmehdi görevi bırakacağı zamanı açıkladı
Abdulmehdi görevi bırakacağı zamanı açıkladı

Abdulmehdi görevi bırakacağı zamanı açıkladı

A+A-

İstifa eden Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, yeni hükümet kurulana kadar görevini sürdüreceğini açıkladı.

Iraklı bir televizyon kanalına konuşan Abdulmehdi, yeni hükümet kurulup göreve başlayana kadar, başbakanlık yapmaya devam edeceğini belirtti.

Abdulmehdi ayrıca, kurulacak olan hükümete destek vereceğini de söyledi.

2020 bütçe yasa tasarısının hazır olduğunu kaydeden Abdulmehdi, yeni başbakanın kim olacağı sorusuna, “Bu konuda siyasi istişareler devam ediyor” yanıtını verdi.

Önceki gün, Irak Haber Ajansı, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e başbakanlık için bazı isimlerin sunulduğunu, Salih’in söz isimlerden birine hükümeti kurma görevi vereceğini aktardı.

Haberde, görevinden istifa eden Abdulmehdi’nin, Salih’e Perşembe günü son görev gününün olacağını söylediği belirtilmişti.

BAŞBAKANLIK İÇİN ADI GEÇENLER

Irak Cumhurbaşkanı’na sunulan isimler arasında Dava Partisi’nden istifa eden eski Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed Şiya Sudani, Basra Valisi Esad İdani ve Muhabarat Kurumu Başkanı Mustafa Kazımi’nin olduğu belirtiliyor.

Göstericiler tarafından ise, yargı mensubu Raid Cuhi’nin adının Irak Cumhurbaşkanı’na sunulduğu bilgisi aktarılıyor.

Muhammed Şiya Sudani isimde Kanun Devleti ve Fetih koalisyonlarının hemfikir olduğu kaydedilirken, Sairun Koalisyonu’ndan Sudani’ye destek gelmemişti.

Bazı protestocular da Sudani’nin bağımsız bir isim olmadığını ve hükümeti kurmakla görevlendirilmesini kabul etmeyeceklerini ifade etmişti.

Irak Cumhurbaşkanı'nın seçeceği isme hükümeti kurma görevi vermesi için belirlenen süre 19 Aralık Perşembe günü dolacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.