1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Abdulmehdi: Erbil-Bağdat ilişkileri çok iyi durumda
Abdulmehdi: Erbil-Bağdat ilişkileri çok iyi durumda

Abdulmehdi: Erbil-Bağdat ilişkileri çok iyi durumda

A+A-

 Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Erbil-Bağdat ilişkileri hakkında, “ilişkilerimiz şu an çok iyi” durumda ancak bunun bütün sorunların çözüldüğü anlamına gelmediğini söyledi.

 

Başbakan Adil Abdulmehdi Almanya ziyareti kapsamında Başbakan Angela Merkel ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Rûdaw muhabirinin Erbil-Bağdat arasındaki ilişkilere dair sorusuna Abdulmehdi, “İlişkilerimiz şu an çok iyi bir durumda ancak bunu söylerken de bütün sorunların çözüldüğü anlamına gelmiyor. Petrolle ilgili tarihsel ve karmaşık bazı konuların yanı sıra, tartışmalı bölgeler ve Irak’taki kaynakların dağıtımı gibi bir takım konular hala duruyor” yanıtını verdi.

 

Başbakan Abdulmehdi, “Irak şu an hem federal hem de itilaf bir devlet. Bu tecrübe Irak sisteminde yeni. Erbil ve Bağdat arasındaki iyi ilişkileri daha da güçlendirmek adına en uygun ve en iyi yönetmeleri öğrenmemiz ve kendimizi alıştırmamız gerekiyor” dedi.

 

Abdulmehdi, şöyle devam etti:

 

“Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanlığı ve bazı önemli bakanlıklar Kürtlerde ve Kürdistan Bölgesi hükümette önemli bir paya sahip. Aynı zamanda Temsilciler Meclisinde büyük bir grup olarak özgürce çalışıyorlar ve faaliyetlerini yürütüyorlar. İşte bu nedenle ilişkiler iyi.”

 

Ziyaret kapsamında Irak hükümeti Alman teknoloji şirketi Siemens ile Irak'ın elektrik altyapısının yenilenmesine ilişkin 14 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.