1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abdullah Gül: Kürtlerin aidiyeti zayıflarsa...
Abdullah Gül: Kürtlerin aidiyeti zayıflarsa...

Abdullah Gül: Kürtlerin aidiyeti zayıflarsa...

Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kürtlerin aidiyetinin zayıflaması durumunda Türkiye’nin büyük bir tehlikeyle karşılaşacağını söyledi.

A+A-

NTV'de Oğuz Haksever moderatörlüğünde Murat Yetkin, Ali Bayramoğlu ve Ayşe Böhürler'in sorularını yanıtlayan Abdullah Gül önemli açıklamalarda bulundu.

 

Gül, “Terörle mücadele ederken, eğer Kürt vatandaşlarımızın bir şekilde rencide edecek, onların aidiyetini zayıflatacak bir şey olursa en büyük tehlike ile karşılaşırız. Silahlı adamla sonuna kadar mücadele edilir. Halkı Türkiye'den uzaklaştırmamak lazım. Herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşıdır” dedi.

 

“Kürtlerin bir siyasi şemsiye altında olması yanlış”

 

“Bugün bütün Kürt vatandaşlarımızın bir siyasi şemsiye altında olmalarını da yanlış gördüm” diyen Gül, “Terör örgütü ne yaptığının farkında mı değil mi, nasıl kullanılıyor, kim tarafından nasıl motive ediliyor bunlar çok sorgulanacak şeyler” diye konuştu.

 

Türk ve Kürt ailelerinin çatışmalardan zarar gördüğünü söyleyen 11. Cumhurbaşkanı, “Bazen yanlış söylemler, yanlış davranışlar farkına varmadan başka gelişmelere yol açar. Ben daima hükümette olduğumda da, cumhurbaşkanı olduğumda da bütün vatandaşlarımızın aidiyetini güçlendirici, bağlılığını güçlendirici ne gerekiyorsa yapmak gerekir” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.