1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abdullah Gül denkleme girdi iddiası
Abdullah Gül denkleme girdi iddiası

Abdullah Gül denkleme girdi iddiası

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçimle ilgili bir yazı kaleme aldı.

A+A-

 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi, 24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçimle ilgili bir yazı kaleme aldı. Muhalefet cephesinde yaşananları değerlendiren Abdulkadir Selvi, kritik bir 72 saate girildiğini söyleyerek dakikaların bile siyasette çok önemli bir hale geldiğini ifade etti.

 

CHP'den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiğini açıklamasının ardından Yüksek Seçim Kurulu'nun 24 Haziran seçimlerine girecek partileri ilan etmesiyle beraber İYİ Parti'nin seçimlere girmesinin önünde engel kalmadı. Hürriyet gazetesi köşe yazarı Abdulkadir Selvi de siyasetteki bu trafiği köşesine taşıdı. 

Önümüzdeki 72 saatin çok kritik olduğunu vurgulayan Abdulkadir Selvi CHP'nin 15 milletvekilini İYİ Parti'ye geçirmesinin bir B planı olduğunu söyleyerek, "YSK'daki tartışmalarda İYİ Parti’nin seçimlere girmesine izin verilmeyeceği yönünde bir izlenim oluşunca B planı öne çekiliyor" diyor. Selvi yazısında CHP'nin Saadet Partisi ile gerçekleştireceği görüşmeye de dikkat çekiyor.

İşte Abdulkadir Selvi'nin konuyla ilgili yazısından bir bölüm:

Kılıçdaroğlu - Akşener görüşmesinde kararlaştırıldı

"Bu arada CHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesi A planı değil, B planıydı. Ancak YSK’da yapılan tartışmalarda İYİ Parti’nin seçimlere girmesine izin verilmeyeceği yönünde bir izlenim oluşunca B planı öne çekiliyor, A planı oluyor. İYİ Parti ile CHP arasındaki trafik cumartesi gecesi yürüyor. Ama asıl adım perşembe günü İstanbul’da Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun gizli görüşmesinde atılıyor. Harekete geçilmesinde ise kritik isimlerden birisinin CHP’nin YSK’daki temsilcisi, Av. Mehmet Hadimi Yakupoğlu olduğunu belirtmek isterim.

Düne kadar CHP’nin Cumhurbaşkanı adayları olarak İlhan Kesici ve Yılmaz Büyükerşen isimleri üzerinde duruluyordu. Değerli tarihçimiz İlber Ortaylı’nın ismi de gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Gönlüm şahsen ana muhalefetin başındaki zatın seçim yarışında olmasını ister. Başka aday aramasına gerek yok. Kendisi meydana çıksın. Buyur meydan, aday ol” çağrısına rağmen Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı neredeyse kesinleşti. Kılıçdaroğlu, salı günü PM’den yetki alacak. Peki kim olacak? CHP’nin jestinden sonra Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki kararını gözden geçirmesi bekleniyor. En azından ısrarlı olmayacağı düşünülüyor.

"Gül denkleme girdi"

Bugün Kılıçdaroğlu ile görüşecek olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun görüşme trafiği önemli. Muhalefet cephesindeki beklenti, Karamollaoğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu’nun ikinci adımı atıp 72 saat içinde yeni bir ittifak modeli ile ortaya çıkacakları yönünde. Bu gelişmeler ortak aday formülünü güçlendirmeye başladı. Abdullah Gül yeniden denkleme girdi.

Uğruna darbeler yapılıp, muhtıralar verilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin muhalefete bırakılmayacak kadar önemli bir iş olduğu görüldü. Ama asıl önemli olan: Millet bu işe ne diyecek?"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.