1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Abdulkadir Selvi’den ‘İmamoğlu’ iddiası
Abdulkadir Selvi’den ‘İmamoğlu’ iddiası

Abdulkadir Selvi’den ‘İmamoğlu’ iddiası

A+A-

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasının, istinaf mahkemesi tarafından onandığını söyledi.

Selvi bugünkü yazısında İmamoğlu'nun cezanın onadığını öğrendiğini, bu sebeple 28 Mayıs’taki cumhurbaşkanı ikinci seçiminin ertesi günü, "Değişmeyen tek şey değişimdir" mesajı verdiğini öne sürdü.

Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağını da savunan Selvi’nin, yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. İmamoğlu bu kararı İstinaf Mahkemesi’ne götürdü. Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen CHP genel başkan adaylığı veren mesajı atmasının altında İstinaf Mahkemesi’nden aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrenmiş.

Ne kadar doğru bilmem. Bunun üzerine 'Siyasi yasak kapsamına girersem tekrar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden önce CHP Genel Başkanı olursam, ana muhalefet partisinin liderini yasaklayamazlar' diye düşünüyormuş. Bundan dolayı acele ettiğini söylüyorlar. İstinaf Mahkemesi’nden onama çıksa dahi bunun bir de Yargıtay yolu var. İmamoğlu, 'Yargıtay’dan da 6-7 ay içinde onama çıkarsa aday olamam' diye düşünmüş olabilir."

Avukatı Selvi'nin iddiasını yalanladı

Selvi'nin iddiasına İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat yalanladı. Gerçek Gündem'e konuşan Kemal Polat, “Konu bizim bilgimiz dahilinde. Dosya işlem sırasında. UYAP'ta da herhangi bir şey yok. Yaptığımız görüşmede de bir gelişme olmadığı söylendi" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.