1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Abdulbari Atvan: Müslüman ülkeler ABD'ye karşı durmalı
Abdulbari Atvan: Müslüman ülkeler ABD'ye karşı durmalı

Abdulbari Atvan: Müslüman ülkeler ABD'ye karşı durmalı

ABD yaptırımlarını değerlendiren Abdulbari Atvan, Müslüman ülkelerin İran’ın yanında yer alması gerektiğini söyledi.

A+A-

 

Gazeteci-yazar Abdulbari Atvan, Arap ve Müslüman devletlerin ABD'nin yaptırımları karşısında İran'ın yanında yer alması gerektiğini söyledi.

 

Tasnim’in aktardığına göre Abdulbari Atvan, “Bu yaptırımlar İran'a uygulanıyor çünkü İran, İsrail'e karşı direnişin kalesi ve Kudüs'teki İslami kutsal alanlara yönelik işgalin karşısında duruyor. Eğer İran, Netanyahu, Savaş Bakanı Liberman ve İsrail jimnastik ve judo takımının ayaklarının altına kendi ülkesinde kırmızı halı serip milli marşını okusaydı, işte o zaman Amerika’nın en samimi dostu olurdu ve orada İsrail lobisi olurdu” ifadelerini kullandı.

Abdulvari Atvan’ın konuya ilişkin yazısından diğer bölümler şu şekilde:

İran halkının ve hükümetinin, Amerikan-İsrail koalisyonuna hiçbir taviz vermeyeceğini ve sağlam duracağını bununla birlikte Arapların Irak ve Libya’daki tecrübelerinden yararlanacağını umut ediyoruz. Çünkü eğer imtiyaz vermeye başlarsa, askeri saldırganlık ve işgal durmayacaktır. Biz, Nükleer müzakereler sırasında altı büyük gücü yenen İranlı liderlerin bu gerçeğin çok iyi farkında olduklarına inanıyoruz.

“TRUMP, İRAN’DAN KORKUYOR ÇÜNKÜ…”

Trump İran'dan korkuyor çünkü güçlü bir ülke ve füze sistemleri var. İran'ın Fars Körfezi bölgesinde Trump'ın müttefiklerini, üslerini ve kuvvetlerini yok edebilecek bir askeri teçhizat ve askeri gücü var. Amerika böylece İran milletini kendi devletlerine karşı çıkması ümidiyle tahrik etmeye çalışıp muhasara altına alıyor. ABD Başkanı, ülkenin 40 yıldır yaptırım altında olduğunu ancak teslim bayrağını çekmediğini unutmuştur ve gelecekte bu yaptırımların işe yaramayacağından şüphe yoktur.

OLASI BİR ASKERİ ÇATIŞMA HAKKINDA

ABD, İsrail ve Arap müttefikleri, Suriye, Hizbullah, Hamas ve cihat ekseninden gelen ilk intikamcı tepkiyi karşılayabilir mi? Her taraftan akacak binlerce roketle başa çıkabilecekler mi? ABD hava savunması Patriot füzelerinden gurur duyduğu halde, Yemen Ensarullah Hareketi’nin balistik füzelerini durduramadı, Hizbullah’ın daha gelişmiş ve şaşmaz binlerce füzelerini durdurmayı başarabilecek mi?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.