1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'nin İttifakına Katılmayacağız
ABD'nin İttifakına Katılmayacağız

ABD'nin İttifakına Katılmayacağız

Irak Dışişleri Bakanlığı bir kez daha açıklama yaparak, Bağdat'ın Fars Körfezi sularında gemicilik güvenliğini sağlamak için bölge ülkeleri dışında herhangi bir ittifaka katılmaya karşı olduğunu belirtti.

A+A-

 

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed el Sahaf dün yaptığı açıklamada, Fars Körfezi'nin güvenliğinin kıyıdaş ülkelerce sağlanması gerektiğini ifade ederek, Bağdat'ın bölgede huzur ve dengeyi gözeten yaklaşımlarını desteklediğini ancak Fars Körfezi'nde ulaştırma hatlarının güvenliği için herhangi bir askeri bloğa katılmaya hazır olmadığını vurguladı.

 

ABD, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları'nca Amerikan modern casusluk İHA'sının kendi havasını ihlal ederken düşürmesi ve kara sularında İngiliz petrol tankerine elkoymasının ardından 9 temmuzda ilk kez Deniz Gücü denen ittifakın kurulmasını gündeme getirdi.

Bu arada Amerikan Wall Street gazetesi, Suudi Arabistan'ın kendi rafineri için gereken petrolü karşılamak amacıyla 20 milyon varil ham petrol alımı için Irak petrol firmasıyla anlaştığını duyurdu.

Ancak Irak petrol firması satış bölümü müdürü Ali Nezar Şatır, haberi tekzip etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.