1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. AB’den Türkiye’ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor
AB’den Türkiye’ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor

AB’den Türkiye’ye yaptırım açıklaması: Liste oluşturuluyor

Avrupa Birliği (AB), Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmaları nedeniyle yaptırımlar ile sonuçlanacak olan isim listesi oluşturma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

A+A-

 

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından Brüksel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Kıbrıs Dışişleri Bakanı bizi sondaj çalışmaları konusunda bilgilendirdi. Konuyla yakından ilgilenen çalışma gruplarının gerekli yaptırım uygulanması doğrultusunda isim listesini tamamlamasını bekliyoruz. Listede bazı isimlerin yer aldığını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Borrell, listenin ne zaman hazır olacağına yönelik bilgi vermedi.

“LİBYA’DA KALICI ATEŞKES İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTMELİYİZ”

Berlin'deki uluslararası konferansın hemen ardından Brüksel'de Libya'daki gelişmeleri masaya yatıran AB dışişleri bakanları, bölgede kalıcı barış arayışına girdi.

Borrell, "Bugün burada Avrupa Birliği'nin bölgede barış sağlamak için daha fazla neler yapabileceğini konuştuk. Farklı senaryoları masaya yatırdık. Silah ambargosuna uyulmasının önemine vurgu yaptık. Bu geçici bir ateşkes, bizler kalıcı ateşkes için çalışmalar yürütmeliyiz" dedi.

Libya'nın "bir tümör gibi bölgeye hızla yayıldığını" ifade eden Borrel, 2019 yılında Sahel ülkelerinde toplam bin 500 askerin hayatını kaybettiğini ifade etti. 2012 yılından bu yana bu rakamın en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

25 MART’TA BRÜKSEL’DE ULUSLARARASI ZİRVE DÜZENLENECEK

Bölgenin güvenliği konusunda AB’nin önemli bir aktör olduğunu ifade eden Borrell, "Stratejik işbirliği için anlaşma sağlandı. 23 Mart tarihinde farklı aktörleri bir araya getiren uluslararası bir zirve düzenlemeyi planlıyoruz. Umarız Berlin zirvesi kadar başarılı olur" dedi.

Toplantıda görüşülen diğer konular ise iklim krizi ve AB’nin bu konuda atacağı adımlar oldu. Venezuela, Bolivya, Hindistan ve İran da masaya yatırıldı.

Borrell İran’la ilgili, "Önemli olan yeni bir anlaşma yapmak değil, İran ile imzalanan nükleer anlaşmayı kurtarmak"  ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.