1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. AB'den Irkçı İsrail'e Batı Şeria Uyarısı
AB'den Irkçı İsrail'e Batı Şeria Uyarısı

AB'den Irkçı İsrail'e Batı Şeria Uyarısı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Batı Şeria'daki ilhak planıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

 

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell 23 Nisan Perşembe günü yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in Batı Şeria'nın bazı bölgelerini ilhak etmesi halinde, bunun "uluslararası hukukun ağır bir ihlali" olacağı uyarısında bulunmuştu.

 

AB'nin yerleşim yerlerine ilişkin tutumunun değişmediğinin altını çizen Borrell, "AB'nin, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim yeri politikasına ilişkin tutumu nettir ve değişmemiştir." değerlendirmesinde bulundu.

 

Borrel açıklamasında, “AB, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca İsrail'in Batı Şeria'da egemenliğini kabul etmemektedir" ifadesini kullandı.

 

Borrell, Avrupa Birliği'nin durumu dikkatle izlemeyi sürdüreceği ve buna göre gereken adımları atacağı mesajını verdi.

 

Binyamin Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz'ın pazartesi akşamı "acil birlik hükümeti" kurulması konusunda gerekli anlaşmayı imzalamışlardı.

 

Yapılan anlaşmaya göre, 1 Temmuz'dan itibaren Netanyahu’nun, ABD yönetimiyle istişare etmesinden sonra Ürdün Vadisi ve Batı Şeria'daki bölgelerin İsrail'e ilhakı için bir yasa tasarısının meclisin onayına sunulması bekleniyor.

 

İsrail ilhakının işgal altındaki Batı Şeria'nın yüzde 30'undan fazlasına ulaşacağı tahmin ediliyor.

 

 Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.