1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD'den Türkiye'ye Rağmen İkinci Silah Yardımı
ABD'den Türkiye'ye Rağmen  İkinci Silah Yardımı

ABD'den Türkiye'ye Rağmen İkinci Silah Yardımı

ABD, IŞİD ile savaşan Demokratik Suriye Güçleri'ne ikinci defa mühimmat yardımında bulundu. Ancak bu kez yardımı havadan değil karadan gönderdi.

A+A-

ABD, Suriye'nin kuzeyinde Demokratik Suriye Güçleri'ni oluşturan muhalif gruplara yeni bir mühimmat yardımında bulunarak, müttefiki Ankara'da hoşnutsuzluk yaratan 'IŞİD ile savaşan gruplara silah yardımı' stratejisini sürdürdü.

İKİNCİ YARDIM

Demokratik Suriye Güçleri, ABD'den ikinci defa silah ve mühimmat yardımı alıyor. Yaklaşık 10-12 muhalif gruptan oluşan koalisyon bünyesinde 5 bin savaşçı bulunuyor. Koalisyon, Suriye'de İslam Devleti'nin kontrolünü zayıflatmak için Kürt ve diğer gruplarla çalışıyor.

BU KEZ HAVADAN DEĞİL KARADAN

Adının açıklanmasını istemeyen ABD'li bir yetkili, yaklaşım değişikliğine gidildiğini belirterek cumartesi günü tamamlanan mühimmat yardımının havadan değil karadan yapıldığını belirtti. Mühimmatın Suriye'ye nasıl sokulduğu konusunda ve operasyon hakkında başka bilgi bulunmuyor.

Yetkili, mühimmatın Suriye'ye ABD askerleri tarafından sokulmadığını belirtti.

İLK YARDIM 11 EKİM'DE YAPILMIŞTI

ABD, Demokratik Suriye Güçleri'ne ilk mühimmat yardımını 11 Ekim'de havadan yapmıştı. Pentagon'un güvence vermesine rağmen, silahların doğru kişilerin eline ulaşıp ulaşmadığından nasıl emin olunduğu konusunda şüphe oluşmuştu.

Suriyeli Kürtlerin başlıca silahlı örgütü YPG'nin Suriye'de nüfuz alanını genişletmesini istemeyen Türkiye, ilk silah yardımının ardından hoşnutsuzluğunu belli etmiş ve ABD büyükelçisini çağırarak silahların YPG'nin eline geçmesi hakkındaki endişelerini iletmişti.(Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.