1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD’den Süleymaniye’ye tavır, Erbil’e yönelim
ABD’den Süleymaniye’ye tavır, Erbil’e yönelim

ABD’den Süleymaniye’ye tavır, Erbil’e yönelim

A+A-

 

İran karşıtı politikalarını sertleştirmeye hazırlanan Washington, Kürdistan’da Tahran ile yakın ilişki içinde olan Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) karşı da sert tutum takınarak, Süleymaniye yerine Kürdistan Demokrat Partisi KDP’nin etkin olduğu Erbil ile ilişkileri geliştirme kararı aldığı bildirildi.

 

ABD, İran’ın Süleymaniye’deki etkisinden endişe duyuyor. ABD'li yetkililer bu endişelerini sert bir şekilde Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB) yetkililerine aktardı.

Irak’ın önemli haber sitelerinden Bağdat Today’in haberine göre bir ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman başkanlığındaki bir heyet geçtiğimiz günlerde KYB’li yetkililerle görüşerek bu partinin İran ile ilişkilerinden duydukları rahatsızlıklarını dile getirdi. Haberde, ABD’li heyetin KYB’lilere, “İran’ın gölgesinde siyaset yapan bir partiye askeri ve siyasi destek vermemiz söz konusu olamaz” dedikleri aktarıldı.

ABD’nin, yeni dönemde KYB’nin etkin olduğu Süleymaniye yerine Erbil ile ilişkileri geliştirme kararlılığında olduğu dile getirilen haberde, Washington’un Mayıs ayında yapılacak Irak seçimleri konusunda Tahran’ın etkinliğini kırmaya çalıştığı da kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.