1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD’den Irak’taki milislerle ilgili saldırı talimatı
ABD’den Irak’taki milislerle ilgili saldırı talimatı

ABD’den Irak’taki milislerle ilgili saldırı talimatı

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon), Irak’ta bulunan İran destekli silahlı milislere yönelik saldırı hazırlığı için talimat verdiği ileri sürüldü.

A+A-

 

New York Times (NYT) gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Savunma Bakanlığı ve Irak'taki ABD askeri personelinden oluşan heyet arasında gerçekleştiği öne sürülen görüşmenin detaylarını yayınladı.

Görüşmede, Irak’ta bulunan İran destekli milislere yönelik saldırıların yapılması için planların konuşulduğu belirtildi.

Gazete ayrıca, Irak’ta bulunan ABD askeri üslerine yönelik gerçekleşen saldırıdan sonra, Pentagon’un Irak’a takviye askeri güç gönderdiğini de yazdı.

Habere göre, ABD’li komutanlar, Irak’ta vekalet savaşı veren İran destekli milislere yönelik gerçekleşecek saldırının kanlı bir savaşa yol açacağı ve bunun İran’la yeni bir savaşın başlamasına sebep olabileceği uyarısı yaptığı belirtildi.

Konuyla ilgili ABD’li General Robert White, Pentagon’a Irak’taki görevlerinin DAİŞ’e karşı mücadele etmek için Irak askerilerini eğitmek olduğu, bunun için Irak’ta daha fazla askeri birliğe ihtiyaçlarının olduğunu ilettiği ifade ediliyor.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien’in özellikle coronavirüsün (Covid-19) yayıldığı bu süreçte İran’a ve desteklediği silahlı milislere saldırmak istediklerini iddia etti.

Haberde, Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Mark Milley’in olası bir askeri operasyondan endişe duydukları da ifade edildi.

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.