1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de iki gazeteci canlı yayında öldürüldü
ABD'de iki gazeteci canlı yayında öldürüldü

ABD'de iki gazeteci canlı yayında öldürüldü

ABD'nin Virginia eyaletinde bir televizyon muhabiri ile bir kameraman canlı yayın yaptıkları sırada öldürüldü.

A+A-

ABD'nin Virginia eyaletinde bir televizyon muhabiri ile bir kameraman canlı yayın yaptıkları sırada öldürüldü.

CBS News televizyon kanalı, Roanoke bölgesindeki yerel kanalı WDBJ-TV’de çalışan Alison Parker ve Adam Ward’un canlı yayın sırasında silahlı bir kişinin saldırısına uğradığını ve iki medya mensubunun hayatını kaybettiğini bildirdi.

Muhabir Alison Parker’ın, bir kişiyle turizm konusunda röportaj yaptığı sırada öldürülmesi kamera kayıtlarına da girdi. İki gazeteciyi öldüren kişinin etrafa 7-8 el ateş açtığı belirtildi.

Saldırgan intihar etti

Öte yandan, medya mensuplarını öldüren kişinin, meslektaşları Vester Lee Flanagan olduğu bildirildi. 

Sabah saatlerindeki saldırının meydana geldiği Franklin County'nin Polis Şefi  Bill Overton, düzenlendiği basın toplantısında, olayın ardından kaçan ve polislerle karşılaşınca kendini vuran Flanagan’ın kaldırıldığı hastanede öldüğünü açıkladı.

Virginia Valisi Terry McAuliffe, zanlının, daha önce öldürülen kişilerle aynı TV kanalında çalıştığını ifade ederek, Flanagan'ın iş yerinden memnun olmayan bir kişi olduğunu bildirdi. McAuliffe, ayrıca, konunun terör saldırısı değil, adi bir vaka olarak görüldüğünü bildirdi. 

Kanala ayrımcılık davası açmış

Kanalda, “Bryce Williams” ismini kullanan Flanagan'ın Şubat 2013'te işten çıkarıldığı ve Mayıs 2014'te kanala ayrımcılık suçlamasıyla dava açtığı öğrenildi. Ancak dava, Temmuz 2014'te düştü.

Cinayetin ardından zanlının “Bryce Williams” adıyla Twitter ve Facebook hesapları kapatıldı. Yine de Flanagan'ın kaçarken, öldürme anına dair ikinci bir videoyu sosyal medyada paylaştığı görüldü.

"Ülkedeki şiddeti sona erdirecek yasal düzenleme yok"

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, dua ve düşüncelerinin olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduğunu söyledi. 

"Bu, ABD genelinde silah şiddetinin çok yaygın hale gelmeye başladığını ortaya koyan diğer bir örnek ve ülkedeki şiddeti sona erdirecek hiçbir yasal düzenleme yok" ifadesini kullanan Earnest,  bu konuda tek adımı Kongre'nin atabileceğine işaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.