1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. ABD’de 3’üncü Kürt Ulusal Konferansı
ABD’de 3’üncü Kürt Ulusal Konferansı

ABD’de 3’üncü Kürt Ulusal Konferansı

ABD’deki 3’üncü Kürt Ulusal Konferansı, Kürt ve Amerikan siyasetçi ve aydınların katılımıyla Michigan eyaletine bağlı Detroit kentinde gerçekleşti.

A+A-

 

Her yıl düzenlenen konferansta bu yıl, Irak’ın durumunun yanı sıra, Kürdistan - ABD ilişkileri ve ABD’nin Rojava’dan çekilme kararı konuşuldu.

 

ABD’li senatörlerin de katıldığı konferansın ardından K24’e konuşan Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Beyan Sami Abdurrahman, “Bu tür konferanslar çok önemli ve Kürtlerin ABD’de daha fazla lobi çalışması yapması için imkan sunuyor” dedi.

Kürt diasporasının organizasyonlarının olmasının çok önemli olduğunu kaydeden Abdurrahman, öğrenciler, gençler veya Kürtleri bir çatı altında toplayacak daha profesyonel organizasyon ve örgütlenmelerin hem ABD hem de Kürdistan Bölgesi’nde Kürtlerin sesi olacağını belirtti.

Konferans yetkilileri, Kürt Ulusal Konferansı’nın kurulmasının amacının; ABD’de Kürdistan Bölgesi’ni tanıtmak ve Kürdistan Bölgesi’nin içinden geçti zorlu süreçlerde ABD’den destek olmak olduğunu ifade etti.

Açıklamada, konferansın diğer kuruluş amacının da Kürtlerin insani haklarının tanıtılması olduğu belirtilerek, “Kürtler kimdir? Nerelerde yaşamaktadırlar? Yapılacak kültürel çalışmalar, konserler, tarih ve edebiyat çalışmaları için konferans kuruldu” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.