1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD'de 1.7 milyon kişi ölebilir
ABD'de 1.7 milyon kişi ölebilir

ABD'de 1.7 milyon kişi ölebilir

ABD’li kuruluştan en kötü senaryo: 1.7 milyon kişi ölebilir

A+A-

 

ABD merkezli Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından yapılan değerlendirmede, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını ABD’de nüfusun yüzde 65'ini enfekte edebilir ve 1 milyon 700 bin kişinin ölümüne neden olabilir.

The New York Times gazetesine göre, CDC'nin geçtiğimiz haftalarda düzenlediği kapalı oturuma dünyanın farklı ülkelerinden epidemi uzmanları katıldı.

Toplantıda muhtemel senaryolar üzerinde tartışan epidemiyolojistler, salgının ABD'de nasıl yayılabileceği ve olası sonuçları konusunda A, B, C ve D planlarını çıkardı.

ABD federal hükümetin resmi ajansı CDC, en kötü senaryoda virüs nedeniyle 160 ila 214 milyon insanın hastalanabileceğini öngördü.

Yine en kötü senaryoya göre ABD’de 21 milyon kişi hastanelik olabilir ve 1 milyon 700 bin kişi de ölebilir.

TRUMP CORONAVİRÜS NEDENİYLE ULUSAL ACİL DURUM İLAN ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, coronavirüs nedeniyle ülke genelinde "ulusal acil durum" ilan etmişti.

ABD'nin aldığı erken önlemler nedeniyle virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiklerini savunan Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına da işaret etmişti.

ABD Başkanı Trump, "Resmi olarak ulusal acil durum ilan ediyorum. Bunlar çok önemli 2 büyük kelime" ifadesini kullanarak, 50 milyar dolara kadar acil durum fonunun erişime açılacağını kaydetmişti.

ABD genelinde son güncellemelere göre coronavirüs taşıyan vaka sayısının bin 700'ü geçtiği, ölü sayısının ise 41'e ulaştığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.