1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD ve IŞİD, Suriye'nin Doğusunda Anlaşmaya Vardı
ABD ve IŞİD, Suriye'nin Doğusunda Anlaşmaya Vardı

ABD ve IŞİD, Suriye'nin Doğusunda Anlaşmaya Vardı

Lübnan merkezli El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, ABD koalisyonu ve Kürt güçleri, IŞİD'in Suriye'nin doğusundan çekilmesi konusunda IŞİD ile anlaşmaya vardı.

A+A-

 

El-Meyadin haber ajansı cumartesi akşamı, ABD liderliğindeki uluslararası IŞİD ile mücadele koalisyonunun, IŞİD ile anlaşmaya vardığını duyurdu.

Haber ajansının Suriye muhalefetinden aktardığına göre, ABD koalisyonu ve onun emri altındaki "Suriye Demokratik Güçleri" adlı Kürt grubu, IŞİD'in Fırat'ın doğusunu terk etmesi konusunda, arta kalan IŞİD'liler ile Suriye'nin doğusunda anlaşmaya vardı. 

Haberde belirtildiğine göre IŞİD, Doğu Fırat’taki unsurlarını ve teçhizatlarını çekme sürecine başladı, ancak sürecin bittikten sonra nereye gidecekleri belli değil. 

Bu haber ajansının ihtimaline göre, IŞİD unsurları teçhizatıyla birlikte Irak'taki El-Anbar çölüne ya da ABD işgali altındaki Doğu Suriye'deki El-Tanf çölüne yerleştirilmesine izin verilecek. 

Anlaşmaya göre, Doğu Fırat bölgesinde yaralanan IŞİD unsurları çıkarılarak tedavi edilecek ve bazı IŞİD esirleri ise ABD'ye teslim edilecek. 

Bu anlaşma, Suriye Demokratik Güçleri'nden bir yetkilinin, Suriye Demokratik Güçleri'nin ABD hava desteği altında Fırat'ın doğu kıyılarındaki IŞİD tarafından işgal edilen son bölgeye saldırı başlattığını açıkladıktan birkaç saat sonra medyada yayınlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.