1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD: Umarız Türkiye S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür
ABD: Umarız Türkiye S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür

ABD: Umarız Türkiye S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür

A+A-

Türkiye ile Rusya arasında İdlib gerginliği tırmanırken Suriye ordusunun dün akşam İdlib’de TSK’ya yönelik düzenlediği hava saldırısında 33 Türk askeri hayatını kaybetti. Saldırıya ilişkin açıklamalar peş peşe gelirken ABD’nin NATO Daimi Temsilcisi Kay Bailey Hutchison, Suriye’deki gelişmeler bağlamında, Türkiye’nin Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçeceğini umduklarını belirtti.

Hutchison, bugünkü basın toplantısında, Türkiye’ye, S-400’leri almaması gerektiğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek, “Umarım Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bizim onların geçmişinin ve geleceğinin müttefiki olduğumuzu ve S-400’ten vazgeçmeleri gerektiğini görür” dedi.

Hutchison, Suriye’de şu anda gelişen durumun, “Türkiye ve Rusya arasında yaşanan her şeye ağır basması” gerektiğini söyledi.

Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib ve S-400 konularının farklı olduğunu dile getirmişti. Dün gece İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına yönelik gerçekleşen hava saldırısında 33 asker hayatını kaybetti.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, İdlib’deki saldırıda Rusya Hava Kuvvetleri'nin katılmadığını açıkladı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.