1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ABD Türkiye arasında YPG krizi
ABD Türkiye arasında YPG krizi

ABD Türkiye arasında YPG krizi

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı savaş uçaklarının Rojava’nın kuzeyindeki Cerablus-Azez arasındaki bölgede YPG'yi vurduğu belirtildi.

A+A-

Türkiye medyasında yer alan haberlere göre, Cumartesi günü Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) ait 2 bot, Fırat Nehri'ni geçmeye çalışırken TSK tarafından tespit edildi. Bunun üzerine sınırda devriye görevinde olan jetlere vur emri verildi.

 

Jetler aldıkları emir üzerine YPG güçlerini 2 kez havadan vurdu. YPG ise, "Türk ordusu Cumartesi günü ve ertesi sabahı (25 Ekim) Tel Abyad'ın Türkiye sınırındaki YPG mevzilerini top ateşine tuttu" diye açıklama yaptı.

 

Haberlere göre YPG’lilerin vurulmasının ardından ABD yönetimi de diplomatik girişim başattı. Bunun üzerine Türkiye ABD'ye “kırmızı çizgi" uyarısı yaptı.

 

Tüm bu gelişmeler yaşanırken bir açıklama da Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

 

ATV- A Haber ortak yayınına katılan Davutoğlu, “PYD'nin Suriye rejimi ile yaptığı toplantıyı ifşa ettik. Türkiye'yi rahatsız etmek için kimlerin PKK'yı çıban başı yapmak istediğini biliyoruz. Türkiye'nin karşısında olanlar kaybedecek, yanında olanlar da kazanacak herkes hesabını ona göre yapsın” dedi.

 

Davutoğlu, “Daha Türkiye kendi kartlarını henüz açmadı. Açtığı zaman her şey daha farklı olacak. Herkes ayağını denk alsın. Türkiye'nin olmadığı bir denklemde Suriye promlemi çözülür mü? Biz ABD'ye de Rusya'ya da söyledik. 'Fırat'ın Kuzeyi'ne PYD'de geçmeyecek' dedik ve PYD'yi iki kez vurduk" ifadelerini kullandı.

 

Rûdaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.