1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD: Taliban'la barış için ilerleme kaydedildi
ABD: Taliban'la barış için ilerleme kaydedildi

ABD: Taliban'la barış için ilerleme kaydedildi

A+A-

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, "Taliban ile barış görüşmelerinin başlaması için ilerleme kaydedildi" dedi.

 ABD'nin Kabil Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Halilzad, ABD'nin Afganistan hükümeti ile Taliban arasında doğrudan diyalog başlatılması için ciddi çaba gösterdiğini söyledi.

"Taliban ile barış görüşmelerinin başlaması için ilerleme kaydedildi" diyen Halilzad, Afganistan'da yaşanan sorunların Afganların kendi arasında çözülebileceğini, barış konusunda zeminin hiç olmadığı kadar hazır olduğunu belirtti.

Halilzad, "Taliban'ı Afgan makamlarıyla doğrudan görüşmek için teşvik ettim. Artık Afgan makamları kendi aralarındaki sorunları bir tarafa bırakarak böyle büyük bir fırsatı elden kaçırmamalı" diye konuştu.

Afganistan'daki güvenlik ve istikrarın ABD'nin endişe kaynağı olduğunu dile getiren Halilzad, ülkede ateşkesin sağlanması için Afganlarla ortak çalıştıklarını vurguladı.

Halilzad, Taliban temsilcileriyle Katar'da yapılan son görüşmede ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi, ateşkesin sağlanması ve ülkedeki diğer terör örgütlerinin yok edilmesi konularının konuşulduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.