1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Suriye'den Çekilecek Askerlerin Yeni Adresini Açıkladı
ABD Suriye'den Çekilecek Askerlerin Yeni Adresini Açıkladı

ABD Suriye'den Çekilecek Askerlerin Yeni Adresini Açıkladı

Dünya'nın başına çöreklenen ABD girdiği her toprağa kaos, zulüm ve istikrarsızlık getiriyor. Yönetmek için savaş politikasının devam etmesi için askerlerini durmaksızın ülkeden ülkeye sevk ediyor.

A+A-

 

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Rojava'dan çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batısına gideceğini duyurdu.

 

Ortadoğu ziyareti için ABD'den ayrılan Savunma Bakanı Esper, uçakta basın mensuplarına Suriye hakkında açıklamalarda bulundu.

Esper, Trump'ın kararıyla Rojava’dan çekilen yaklaşık bin kadar Amerikan askerinin, Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini bildirdi.

Söz konusu askerlerin tam olarak ne zaman Irak'a gideceği konusunda bilgi vermeyen Esper, nakil işleminin haftalar alacağını söyledi.

Esper, bu askerlerin Irak'ta DAİŞ'le mücadeleye devam edeceğini ve Irak'ın savunmasına destek olacağını kaydetti.

Trump, daha önce Rojava’da görev yapan toplam bin civarında ABD askerini bu ülkeden çekeceğini açıklamış, karar ABD Kongresi'nde olumsuz yankı bulmuş ve eleştirilmişti.

Trump, karara gerekçe olarak, "sonu gelmeyen savaşlar" şeklinde gerekçe göstererek, ABD askerlerinin evlerine döneceğini söylemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.