1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD: Suriye'de başarı için kara gücü şart
ABD: Suriye'de başarı için kara gücü şart

ABD: Suriye'de başarı için kara gücü şart

ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri James, Suriye'de başarılı olabilmeleri için kara gücünün şart olduğunu söyledi

A+A-

ABD Hava Kuvvetleri sekreteri Deborah Lee James, Dubai Havacılık Fuarında ABD'nin Suriye'de başarıya ulaşması için hava kuvvetlerinin yanısıra kara gücünün de olması gerektiğini söyledi.

ABD Hava Kuvvetleri sekreteri Deborah Lee James konuşmasında, "Hava gücü son derece önemlidir. Birçok şey yapabilir ama her şeyi yapamazsınız" dedi. IŞİD grubuna karşı hava harekatlarının oldukça etkili olduğunu ancak kara desteği olmadan bölgede hakimiyet için yeterli olmayacağını söyledi.

Deborah Lee James'in açıklaması, Pentagon şefi Ashton Carter'ın Suriye'de özel kuvvet personeli görevlendirileceği açıklamasından bir kaç gün sonra geldi.

James,"Hava gücü çok önemli. Çok şey yapılabilir ancak herşeyi yapamaz. Sonuçta bu toprakları işgal edemez ve daha önemlisi bölgeyi idare edemez. Operasyonlarda karada savaşacak güçlere ihtiyacımız var. Irak ordusunun, Özgür Suriyelilerin ve Kürtlerin IŞİD'le mücadelede desteklenmesi gerekiyor." dedi. 

ABD Başkanı Barack Obama ekim ayında Beyaz Saray'da 50'den fazla özel kuvvetin Suriye'de konuşlandırılması kararını onayladığını açıklamıştı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.