1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD Suriye Petrolüne Çöktü, Yeni Üsler Kuruyor
ABD Suriye Petrolüne Çöktü, Yeni Üsler Kuruyor

ABD Suriye Petrolüne Çöktü, Yeni Üsler Kuruyor

Savaş ortamının mimarı ABD kaosa sürükleyip istikrarsızlaştırdığı Suriye'nin petrol sahalarını birer birer kontrol altına alıyor.

A+A-

 

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran büyük şeytan ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuruyor.

 

Bölgeden edinilen bilgilere göre, kısa bir süre önce Suriye'nin Rojava bölgesinden çekilme kararı alarak Irak'a geçen ABD askerleri, petrol için tekrar Suriye'ye dönüyor ve ülkenin kuzeyindeki petrol bölgesi olan Deyr er Zor, Rakka ve Rimelan bölgelerindeki askeri varlığını artırıyor.

 

ABD, bu kapsamda 1332 petrol kuyusunun bulunduğu Rimelan kentinin güneyinde askeri üs kuruyor. Bölgedeki petrolü korumak için 4 kilometrekarelik alanda kurulacağı öğrenilen üs, petrol kuyularına çok yakın bir noktada bulunuyor.

Üssün çevre güvenliği ise ABD askerleri tarafından korunacak. DSG militanları ise üsse yakın bir noktada güvenlik önlemleri alıyorlar.

ABD askerlerinin bir kısmı ise Deyr er Zor' bölgesinde petrol bölgesi olan Ammar, Telef, Conoco ve Hekul Omer bölgesinde varlığını koruyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede asker bırakacaklarını açıklamış, "Petrolü güven altına aldık. O nedenle az sayıda ABD askeri petrolün olduğu bölgelerde kalacak ve biz de petrolü koruyacağız. Petrolle ne yapacağımıza sonra karar vereceğiz" demişti.

Suriye Hükümeti ve bölgedeki halk, Suriye'den çekilen ABD askerlerinin petrol bölgesinde de kalmasına karşı çıkıyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.