1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD silahları Nusra’da mı?
ABD silahları Nusra’da mı?

ABD silahları Nusra’da mı?

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), IŞİD ile mücadele kapsamında eğitilip silahlandırılan Suriyeli güçlerin, El Nusra Cephesi örgütüne silah verdiğinden şüpheleniyor.

A+A-

 

CENTCOM sözcülerinden Yarbay Patrik Ryder, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni Suriyeli Güçler birliği, bugün koalisyon temsilcileriyle temasa geçti ve bizi 21-22 Eylül'de, kendilerine verilen teçhizatların yaklaşık yüzde 25’ine tekabül eden 6 kamyonet ve cephanesinden bir bölümünü şüpheli Nusra Cephesi arabulucusuna verdiği konusunda bilgilendirdi” diye belirtti.

 

Ryder, “Eğer doğruysa, Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin Nusra Cephesi’ne teçhizat sağladığı bildirimi çok kaygı uyandırıcı ve bu, Suriyeli muhaliflerin eğitilip donatılmasına yönelik programın talimatlarının ihlalidir” ifadelerini kullandı.

 

El Nusra, hafta başında koalisyonun verdiği silahlarla sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmuştu.

 

Suriye’ye son giriş yapan üyelerin ülkeye girerken Nusra Cephesi'ne silahlarını teslim ettiğine dair iddiaları hatırlatan Ryder, CENTCOM’un bu görseli analiz ettiğini ve fotoğrafın, daha önce farklı eğitim programına katılmış bir Yeni Suriyeli Güçler savaşçısının sosyal medyadaki sayfasından alınan eski fotoğraf olduğunu belirlediğini aktardı.

 

Ryder, “Bu yeni bilgi ışığında, kamuoyunun bildiğimiz gerçekler konusunda en kısa sürede bilgilendirilmesini istedik. Tam anlamıyla ne olduğunu ve buna uygun yanıtını vermek için elimizdeki tüm yollara başvuruyoruz” açıklamasını yaptı.

 

CENTCOM, çarşamba günü basın ve sosyal medyada yer alan haberlerin aksine,  koalisyonun dağıttığı tüm silahlar ve ekipmanın Yeni Suriyeli Güçler üyelerinin kontrolü altında bulunduğu bildirmişti.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.