1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD : S400'leri Türk yetkililerle görüşüyoruz
ABD : S400'leri Türk yetkililerle görüşüyoruz

ABD : S400'leri Türk yetkililerle görüşüyoruz

A+A-

 

ABD Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dana White, “S - 400 füze sistemlerinin uyumsuzluğu konusunda Türklerle konuşmaktayız” dedi.

 

Dana White, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasına ilişkin basına yaptığı açıklamada, “S - 400 füze sistemlerinin uyumsuzluğu konusunda Türklerle konuşmaktayız. Sonuçta, Türkler en iyi stratejik çıkarları konusunda kendileri karar verecek. Bunu belirleyecek olan Ankara" ifadelerini kullandı.

 

S - 400 füze sisteminin NATO sistemi ile uyuşmadığını belirten White, bu konudaki endişeleriyle ilgili Türk yetkililerle görüşmeyi sürdürdüklerini vurguladı.

 

ABD'nin Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell ise daha önce yaptığı açıklamada, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri satın almaya hazırlanan Türkiye'ye yaptırım uygulanabileceğini söylemişti.

 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, "Hangi ülkenin nasıl bir savunma sistemine sahip olacağı NATO üyesi ülkeler için ulusal bir karar. NATO açısından mesele bu sistemlerin entegre edilebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.