1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. ABD Kudüs Kararını Tek Başına Alamaz
ABD Kudüs Kararını Tek Başına Alamaz

ABD Kudüs Kararını Tek Başına Alamaz

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Lübnan’a yönelik her türlü saldırı ve işgale karşı ülkesinin kendisini savunacağını söyledi.

A+A-

 

İsrail rejiminin yakın zaman kadar herhangi bir işgal ve saldırı da bulunmadığını ve işgal girişimlerinin sadece sözde kaldığını belirten Mişel Avn; “İsrail’in sözlü tahrikleri pratikte hayat bulmadıkça bizim için önemsizdir” diyerek İsrail rejiminin sözlü tahriklerini uygulamaya sokamayacağını vurguladı.

 

İsrail’in Arap ülkeleri ile sözde barış görüşmelerinin sadece kağıt üzerinde geçerli olduğunu, İsrail’in elinde hazır tutuğu tank ve silahlar ile barış olmayacağını söyleyerek; “İsrail bu zamana kadar bölge ülkelerini tehdit ve ırkçı söylemleri ile varlığını sürdürmüştür.” dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı konuşmasının devamında; Lübnan seçimlerine değinerek ülkede adaleti hakim kılmak istediklerini ve Lübnan halkının özgür iradesinin her zaman en iyi şekilde temsil edileceğini belirtti.

Lübnan’ın Suriye’de devam eden iç savaştan uzak durmaya çalıştığını da sözlerine ekleyen Mişel Avn; “Yeni bir mülteci akınının ülkemize ağır ekonomik zararları olacaktır” ifadelerini kullandı.

Lübnan’da güvenliğin en üst seviyede sağlandığını belirten Cumhurbaşkanı Avn; Suriyeli mültecilerin kısa zamanda ülkelerine dönmeleri gerektiğinin altını çizerek, mültecilerin Suriye’de oluşturulan güvenli bölgelere gönderileceğini söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn son olarak, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail rejiminin başkenti olarak tanıma kararına da işaret ederek; “Bu karar uluslararası hukuka aykırıdır ve bu Amerika’nın tek başına alabileceği bir karar değildir” dedi.

 

 

                     

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.